Truelinked

Online castingplatform til den klassiske musikbranche


Den danske it-startup Truelinked har udviklet en online platform til rekruttering, casting og networking inden for klassisk musik og opera. Iværksætterne bag vil gøre op med traditionel casting, der ofte involverer agenter som fordyrende mellemled mellem artister og kunstinstitutioner. Med venturekapital fra bl.a. Vækstfonden er ambitionen nu at videreudvikle platformen og markedsføre den internationalt.

Om virksomheden
Truelinked har udviklet en online platform til rekruttering, casting og networking inden for klassisk musik og opera. Med mere end 1.400 medlemmer er Truelinked trods sin unge alder allerede verdens største online castingplatform for kvalitetsgodkendte, professionelle kunstnere. Grundlægger og CEO Sune Hjerrild har en baggrund som operasanger og konsulent. Han har deltaget i utallige koncerter og operaopsætninger verden over, og han har arbejdet med strategisk rådgivning inden for den klassiske verden. Det gav ham for alvor indsigt i udviklingspotentialet for netværksbaserede, digitale castingprocesser, og i 2013 etablerede han Truelinked. Platformen skal gøre op med den traditionelle rekruttering inden for den klassiske musikindustri.

Jeg ser investeringen fra Vækstfonden som en kæmpe blåstempling

Udvikling og markedet
Klassisk musik er en branche, der er præget af uigennemsigtighed, dyre manueller processer og agenter, når freelancekunstnere er på udkig efter nye jobmuligheder. Der er derfor et stort potentiale i at digitalisere rekrutterings- og castingprocesserne, så operahuse og koncertsteder verden over nemt og hurtigt kan danne sig et overblik over relevante kandidater blandt tusindvis af kunstnere. Samtidig får kunstnerne mulighed for at søge efter, dele og anbefale hinanden til jobmuligheder. Det kan på sigt overflødiggøre behovet for de dyre mellemmænd, der hidtil har fungeret som gatekeepers mellem parterne. Med venturekapital fra Vækstfonden er Truelinked klar til at indtage det globale marked. 

 

”Jeg ser investeringen fra Vækstfonden som en kæmpe blåstempling. Det er ikke hver dag, at en virksomhed inden for vores niche får den slags opmærksomhed og finansielle opbakning. Nu kan vi ansætte flere medarbejdere og mangedoble vores globale markedsføring af platformen og promoveringen af netværkets kunstnere,” fortæller Sune Hjerrild, CEO og stifter i Truelinked.  

Om Truelinked

Stiftet: 2013
Medarbejdere: 6
Produkt: Online castingplatform til den klassiske musikbranche
Finansiering: Venturekapital fra Vækstfonden

Truelinkeds hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

Erik Sørensen

Erik Balck Sørensen
Investment director

M +45 22 71 10 47
ebs@vf.dk

Se portefølje