TeesuVac

Biopsipistol gør det let og hurtigt at tage præcise vævsprøver


Den danske medikovirksomhed TeesuVac har udviklet en ny og effektiv biopsipistol, der gør det lettere og hurtigere for hospitalspersonale at tage præcise vævsprøver fra bryst og prostata, når de undersøger for kræft. Med venturekapital fra bl.a. Vækstfonden vil virksomheden færdigudvikle og teste biopsipistolen.
Om virksomheden

I den danske medikovirksomhed TeesuVac har Ole Kjeldsen, Tomas Gundberg og Henrik Harboe udviklet en biopsipistol, som skal gøre det nemmere for sundhedspersonale at udføre præcise vævsprøver på patienter, hvor der er en mistanke om kræft. Biopsipistolen adskiller sig fra andre på markedet ved at være en håndholdt engangspistol, der skal smides ud efter brug. Det betyder, at hospitalspersonalet sparer tid og kræfter på rengøring, og det eliminerer risikoen for at overføre bakterier fra patient til patient. Derudover er TeesuVacs biopsipistol vakuumdrevet. Det giver den fordel, at den udtager flere prøver ved kun ét indstik i vævet. Det gør det mindre generende for patienter, der med de nuværende biopsiinstrumenter skal igennem lagt flere stik, når de skal have lavet en biopsi.

Med den nye investering får vi mulighed for at tage endnu et skridt på vejen mod at få et godkendt medicinsk produkt

Udvikling og markedet
Hvert år konstateres over 12 millioner nye tilfælde af kræft på verdensplan, og det tal forventes at stige til 21 millioner i 2030. Derfor bliver det vigtigere at kunne stille hurtige og præcise diagnoser, så patienter kan komme i behandling. Netop den problematik løser TeesuVacs nye biopsipistol, og med venturekapital fra bl.a. Vækstfonden vil virksomheden arbejde på at få godkendt udstyret.

”I første omgang er vores fokus at udvikle og teste udstyret til at tage prøver fra brystvæv og prostata, da det er områder, hvor der foretages rigtigt mange biopsier, og hvor der er brug for metoder, der er mere effektive. Med den nye investering får vi mulighed for at tage endnu et skridt på vejen mod at få et godkendt medicinsk produkt,” siger Henrik Harboe, en af de tre stiftere bag TeesuVac.

Om TeesuVac

Stiftet: 2013
Medarbejdere: 3
Produkt: Biopsipistol til udtagning af vævsprøver ved mistanke om kræft
Finansiering: Venturekapital fra Vækstfonden

TeesuVacs hjemmeside

Kontakt investeringsansvarlig

Tonni Bülow-Nielsen

Tonni Bülow-Nielsen
Managing partner

T +45 35 29 86 74
M +45 40 81 22 33
tbn@vf.dk

Se portefølje