SwipBox

Vil indtage 37 nye lande i Europa


Danske SwipBox har udviklet en selvbetjeningsautomat til forsendelse og afhentning af pakkepost, der gør e-handel lettere for både kunder, leverandører og fragtmænd. Ambitionen er at blive den foretrukne leveringsmetode for internetkøb verden over. Den gode idé blev sparket i gang med venturekapital fra Vækstfonden tilbage i 2012. Nu er SwipBox klar til at indtage endnu flere lande, og et Vækstlån sikrede kapital til produktion og installation af 12.000 nye automater.
Om virksomheden
SwipBox har udviklet en selvbetjeningsautomat til afhentning og forsendelse af pakkepost. Boksene er primært placeret i supermarkeder, og det enkle system gør e-handel lettere for både kunder, leverandører og fragtmænd. For kunden er det billigere og mere fleksibelt at få pakken leveret i sit lokale supermarked, hvor man alligevel kommer i forbindelse med indkøb. Fragtfirmaerne slipper for at køre forgæves ud til private hjem, og leverandørerne sikrer sig, at kunden modtager sin vare hurtigst muligt. SwipBox blev etableret tilbage i 2012 af iværksætterne Allan Kaczmarek og Henrik Gedde Moos. Venturekapital fra Vækstfonden satte for alvor skub i salget, og siden har de velkendte blå skabe spredt sig fra supermarkeder i hele Danmark til resten af Skandinavien samt i Belgien, Irland, Frankrig, Polen, Spanien og senest Australien.

Vores koncept er enkelt og skalerbart til resten af verden, og der kommer mange henvendelser fra udlandet

Udfordring
Interessen for SwipBox fra udlandet er stor, og det giver gode muligheder for vækst. Virksomheden har derfor en ambitiøs plan om at rulle løsningen ud i yderligere 37 lande i Europa. Til det formål har SwipBox indgået en aftale med en stor international logistikvirksomhed, der i fem år vil leje skabene. Men selvom kunden er i hus, skal SwipBox stadig investere store beløb i at få nye skabe produceret og installeret, og det krævede yderligere kapital. Førsteprioriteten for SwipBox er vækst, og med de massive investeringer her og nu kombineret med de lidt længere udsigter til profit, kunne banken ikke alene låne virksomheden pengene. Et Vækstlån sikrede en samlet finansieringsløsning.

”Vores koncept er enkelt og skalerbart til resten af verden, og der kommer mange henvendelser fra udlandet. Vækstlånet giver os mulighed for at producere og installere 12.000 nye skabe og for alvor sparke den internationale udrulning i gang,” siger Allan Kaczmarek, CTO og co-founder i SwipBox.

Om SwipBox

Stiftet: 2012
Ansatte: 25
Produkt: Selvbetjeningsautomat til afhentning og forsendelse af pakkepost

Ydelse: Venturekapital fra Vækstfonden i 2012 og et Vækstlån

Swipbox' hjemmeside

Kontakt Vækstfonden