Sigma Estimates

Software afhjælper regnefejl og tab i byggeindustrien


Tab er et stort problem i byggebranchen. En meget stor del af byggevirksomhedernes indtjening forsvinder pga. upræcise beregninger, forglemmelser og manglende afdækning af risiko. Der er derfor rigtig mange penge at spare ved at benytte sig af Sigma Estimates' software, som sikrer bedre økonomisk indblik i processen.
Virksomheden Sigma Estimates har udviklet en brugervenlig og fleksibel software til at estimere økonomien i byggeprojekter. Softwaren er med til at skabe overblik og minimere risiko for tab og giver mulighed for at træffe bedre økonomiske beslutninger tidligere i byggeprojekterne. Virksomheden blev stiftet af Magnus Therkildsen og Thomas Kolenda tilbage i 2003.

Platform til økonomistyring
Det er som regel vanskeligt ved større byggeprojekter at beregne byggeomkostningerne ned i mindste detalje. Det problem løser softwaren Sigma. Ændrer man størrelse eller form på byggeriet, udregner Sigma automatisk hvor mange nye materialer, man skal bruge, og hvilke omkostninger man skal indregne i sit budget. Platformen gør det lettere for de forskellige aktører at få overblik over økonomien. Samtidig styrker den kommunikationen mellem de forskellige aktører i processen.

”Kommunikationen mellem bygherre, arkitekt, ingeniør og entreprenør er en akilleshæl i alt byggeri, og netop her går det ofte galt. Selv små ændringer i et byggeprojekt kan medføre store budgetoverskridelser, som det er vanskeligt at placere et ansvar for, hvad de mange sagsanlæg i byggeindustrien vidner om,” forklarer Thomas Kolenda.

”Med vores software kan alle parterne få et præcist indblik i byggeøkonomien og altid se de økonomiske konsekvenser af til- og fravalg i processen. Videndelingen bliver langt bedre, og det reducerer antallet af ekstraregninger til bygherrer og forsikringsselskaber.”

Det internationale marked
Sigma Estimates er langt fremme i brugen af software til planlægning og budgettering af byggeprojekter og er allerede ude på det internationale marked.

”Sigma Estimates har en ualmindelig kompetent ledelse og medarbejderstab, som gennem årene har bevist, at de kan skabe succes ved at udvikle både produkt og marked. Der vil være masser af udfordringer ved at vokse internationalt, men markedet er klar, og jeg er overbevist om, at Sigma Estimates har de rette kompetencer,” siger Søren Steen Rasmussen, investeringsansvarlig i Vækstfonden.

Fakta om Sigma Estimates

Stiftet: 2003
Medarbejdere: 10
Produkt: Software-løsninger til kalkulation
Vækstfonden-finansiering: Egenkapital fra Vækstfonden
  Sigma Estimate hjemmeside 

Kontakt Vækstfonden

Jacob Petersen

Jacob Bratting Pedersen
Partner

M +45 40 13 92 44
jbp@vf.dk

Se portefølje