Operator Systems

Automatisk og effektiv styring af produktion


Operator Systems har udviklet branchens mest effektive Manufacturing Execution Systems (MES). Løsningerne skaber tæt integration af forretningssystemer og maskiner i produktionen. Det sikrer deres kunder højere produktivitet, bedre kvalitet og lavere omkostninger.

I små og mellemstore virksomheder er det helt almindeligt, at ordre- og lagerlister bliver printet ud og afleveret til produktionschefen, som så kan gå i gang med at tilrettelægge og styre produktionen. Det er en lang og ineffektiv proces, som Operator System ApS’ MES-løsninger gør op med.

”Vores systemer forener forretning og produktion. Styring af produktion bliver automatisk, så udveksling af data går hurtigere, og så virksomhederne altid ved, at de rigtige varer er på vej igennem produktionen. De store virksomheder bruger allerede systemerne, men de har hidtil været for dyre og komplekse for små og mellemstore producenter. Vi gør systemerne tilgængelige for alle – både store og små,” fortæller adm. direktør Tommy Vincentz Larsen, der har stiftet Operator Systems sammen med Henrik Jacobsen, som i dag er teknisk direktør.

Med på vækstbølgen
Virksomhedens kundeliste tæller allerede mere end 100 virksomheder i Europa og Sydamerika. Sammen med Inter Invest A/S har Vækstfonden investeret 16 mio. kr. i Operator Systems, der skal sætte endnu mere skub i væksten.

”Vores plan er at blive dobbelt så stor i det kommende år, og efterspørgslen er der. Faktisk oplevede vi et ekstra løft i antallet af henvendelser fra fødevarevirksomheder i kølvandet på tragedien med forurenede bønnespirer i Tyskland. Virksomheder har simpelthen brug for langt hurtigere at kunne spore deres produkter fra slutkunden og hele vejen tilbage til produktionen for at undgå unødvendige tab i tilfælde af forurening. Den funktion er standard i vores systemer,” siger Henrik Jacobsen.

I Vækstfonden har investeringsansvarlig Søren Steen Rasmussen store forventninger til virksomheden.

”Operator Systems har bevist, at deres system virker og gør en enorm forskel ude i virksomhederne. Hele markedet for MES-løsninger er i vækst, fordi mange virksomheder prioriterer effektivisering af produktionen højt i konkurrencen med producenter i lavtlønslande. Vi forventer, at Operator Systems kommer med på den vækstbølge,” siger han.
Fakta om Operator Systems

Stiftet: 2014
Medarbejdere: 17
Produkt: Manufacturing Execution Systems (MES)
Vækstfonden-finansiering: Egenkapital fra VF Venture 
  Operator Systems hjemmeside