LED iBond

Ultratynde LED-løsninger klar til global udrulning


Danske LED iBond har udviklet en teknologi, der integrerer LED i kompositplader af aluminium. Det gør virksomhedens løsninger ultratynde, sammenlignet med andre modeller på markedet. På den måde kombinerer LED iBond de energibesparende egenskaber ved LED med muligheden for unikke, innovative og fleksible designs. Med venturemillioner fra Vækstfonden er virksomheden klar til en international udrulning.
Om virksomheden
LED iBond designer og producerer belysningsløsninger med sin patenterede teknologi, der integrerer LEDen i kompositplader af aluminium. Aluminiumskompositplader er i årtier blevet brugt i fx bygge-, skilte-, og møbelbranchen pga. materialets tilgængelighed, lethed og holdbarhed. Men aluminiumlagene fungerer også strømledende og kølende, og den lave temperatur fordobler LEDens levetid. Det giver kunderne en besparelse på op i mod 50 pct. i forhold til andre produkter. Ved at integrere LEDen i aluminiumspladerne kan virksomheden udelade traditionelle belysningskomponenter som kølelegeme, kabler og printplader, der gør konventionelle LED-løsninger 50-80 mm tykke. På den måde kan LED iBond skabe kun 6 mm tykke, fleksible designs.

Med investeringen fra Vækstfonden har vi fået de kræfter, der skal til, for at vi kan realisere vores internationale roll-out-plan.

Udvikling og markedet
Det globale LED-marked forventes i 2020 at overstige 70 milliarder dollars. LED har over de sidste 3-5 år revolutioneret markedet for belysning, men traditionelt set har producenter koncentreret sig om produktets levetid og effektivitet. I de senere år har tendensen i markedet dog bevæget sig hen mod de mange andre fordele ved LED, fx design og kvalitet. LED iBonds kun 6 mm tykke armaturer er mere enkle og fleksible end andre LED-løsninger på markedet, og flere af verdens største og mest kreative lysdesignere bruger derfor allerede LED iBonds løsninger. Virksomheden har allerede indgået vigtige distributionsaftaler i både Europa, Asien og Mellemøsten, og med venturekapital fra Vækstfonden vil LED iBond indgå flere partnerskaber med førende globale producenter og erobre det globale marked.

”Med investeringen fra Vækstfonden har vi fået de kræfter, der skal til, for at vi kan realisere vores internationale roll-out-plan. Vi skal i første omgang fokusere på salg og markedsføring, så vi kan etablere os i markedet via en kombination af egne salgsfolk og salgspartnere,” fortæller Rolf Sprunk-Jansen, CEO i LED iBond.

Om LED iBond

Stiftet: 2014
Medarbejdere: 10
Produkt: Ultratynde, fleksible LED-løsninger
Finansiering: Venturekapital fra Vækstfonden

LED iBonds hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

Jesper Lilledal
Partner

M +45 30 67 56 93
jli@vf.dk

Se portefølje