Iconfinder

It-teknologi hjælper med at finde ikoner


Iconfinder er en søgemaskine, der kan finde computerikoner. Ikonerne bliver benyttet af fx webdesignere til hurtigere at kunne designe og udvikle hjemmesider og apps. En af stifterne, Martin LeBlanc Eigtved, var på udkig efter at finde ikoner af høj kvalitet, som han kunne bruge i sit arbejde som freelancedesigner. Han startede derfor Iconfinder som et hobbyprojekt i 2006.
Sammen med Nick Bruun og Steffen Thilsted, som også har tidligere start-up-virksomheder i bagagen, lancerede Martin LeBlanc Eigtved websitet i 2007 efter måneders hårdt arbejde. Da anden version af sitet gik i luften i 2009 steg væksten i antal brugere.

Over 1 mio. brugere om måneden

“Vi vil udfordre de etablerede spillere som Google ved at fokusere på en niche, hvor Google er for bred, og derfor ikke kan konkurrere effektivt,” fortæller Martin LeBlanc Eigtved, som i dag er CEO i virksomheden. ”Markedet for grafiske computerikoner er i kraftig vækst ‒ særligt på grund af det øgede antal touchscreens, der benytter ikoner både inde i programmerne og som en form for logo i fx Apples App Store.”

Iværksætterpris banede vejen for nye investeringer

“Vi har i dag et produkt, som brugerne er meget glade for, og vi vil i den kommende tid lave en lang række forbedringer samt arbejde på initiativer, der kan kommercialisere de millioner brugere af søgemaskinen,” fortæller Steffen Thilsted, medstifter og CMO.

Fakta om Iconfinder

Stiftet: 2007
Medarbejdere: 2
Produkt: Søgemaskine, der kan finde computerikoner
Vækstfonden-finansiering: Egenkapital fra VF Venture
Øvrig finansiering: CAT Innovation, Fornyelsesfonden m.fl.
  Iconfinder hjemmeside 

Kontakt Vækstfonden