FirstAgenda

Digital mødeløsning klar til at indtage USA


FirstAgendas app, Assistant, autogenerer mødereferater og effektiviserer møder. App’en har på kort tid vundet indpas i Danmark og med ny kapital fra Vækstfonden og en samarbejdsaftale med Microsoft, er FirstAgenda nu klar til at indtage det amerikanske marked.
Mange kender frustrationen ved at gå fra det ene uproduktive møde til det andet, hvor de vigtigste pointer, beslutninger og videre arbejdsfordeling ikke bliver noteret eller fulgt op med et overskueligt referat. Denne udfordring løser aarhusianske FirstAgenda med deres app Assistant. Ved hjælp af machine learning og talegenkendelse autogenererer app’en mødereferater samt noterer og uddelegerer opgaver og beslutninger til de rette personer.

App’en blev lanceret i august 2017 og fik på blot seks måneder flere end 12.000 kontraktuelle brugere i Danmark. I december 2017 landede FirstAgenda ydermere en samarbejdsaftale med IT-giganten Microsoft, og de er nu klar til en international ekspansion i 2018.

”Samarbejdsaftalen med Microsoft betyder bl.a., at vi i det kommende år tager hul på en fælles global marketingindsats. Assistant er allerede dybt integreret med Microsoft Office365, hvilket letter en lang række arbejdsgange for brugeren, f.eks. ved at referater kan kobles direkte op på møder i Outlook-kalenderen, hvor app'en får adgang til information om bl.a. mødedeltagere. Samarbejdet giver på den måde rigtig god mening for begge parter,” siger Kasper Lyhr, adm. direktør i FirstAgenda.

Kapital-boost fra Vækstfonden skaber nye muligheder
Kapitalen til FirstAgendas kommende vækst kommer bl.a. fra Vækstfonden, der har investeret 18 mio. kr. i virksomheden.

Med kapitalen fra Vækstfonden får vi nu mulighed for at satse massivt på produktet

”Vi har i FirstAgenda udviklet Assistant for egne midler og bootstrappet produktet til det niveau, hvor vi er nu. Med kapitalen fra Vækstfonden får vi nu mulighed for at satse massivt på produktet gennem bl.a. aggressiv markedsføring og yderligere produktudvikling. Vores primære fokusområder bliver kundetilegnelse og internationalisering, og med samarbejdsaftalen med Microsoft i hus, planlægger vi allerede i første kvartal af 2018 at etablere os fysisk på det amerikanske marked,” siger Kasper Lyhr.

Investment director i Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, VF Venture, Erik Balck Sørensen, ser også frem til at følge FirstAgendas vækst, både i og uden for Danmark.

”FirstAgenda har formået at være et skridt foran markedet og har udviklet en teknologi, der kan vise sig at være begyndelsen på en helt ny adfærd omkring det at holde møder. Gennem brug af machine learning åbner de op for et enormt effektiviseringspotentiale og løser en daglig udfordring, som medarbejdere i mange lande genkender. Der er således store internationale muligheder,” siger Erik Balck Sørensen.

Om FirstAgenda

Fakta

Stiftet: 2015
Ansatte: 25
Produkt: Virtuel mødesekretær
Ydelse: Venturekapital fra VF Venture og et Vækstlån

FirstAgendas hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

Erik Sørensen

Erik Balck Sørensen
Investment director

M +45 22 71 10 47
ebs@vf.dk

Se portefølje