Evosep

Hurtigere og mere robust proteinanalyse til forskningen


Det danske medtech-selskab Evosep har udviklet en unik teknologi, der kan separere proteinerne i fx en blodprøve langt hurtigere end traditionelle løsninger på markedet. Med friske venturekroner fra Vækstfonden vil virksomheden nu færdigudvikle og markedsmodne teknologien og det tilhørende udstyr. Det kan betyde store tidsbesparelser og mere korrekte prøveresultater, fx i jagten på ny medicin.
Om virksomheden

Medtech-selskabet Evosep blev etableret i marts 2016 af Ole Vorm, der står bag flere iværksættervirksomheder og som i næsten 20 års har udviklet instrumenter og løsninger til proteinanalyse i globale biotekselskaber. Evosep er baseret på en ny, banebrydende teknologi til proteinanalyse. Teknologien og udstyret er mere robust end traditionelle løsninger og kan dermed langt hurtigere og mere præcist identificere og analysere de mange proteiner i en biologisk prøve. På Evoseps kontor i Odense arbejder virksomhedens i alt ti medarbejdere på at videreudvikle og markedsmodne teknologien, der allerede har oplevet stor interesse fra ledende forskere. I spidsen for teamet står Christian Ravnsborg, General Manager og Head of Marketing, som har mere end 10 års erfaring med R&D, product management og markedsføring i medtech-segmentet.

Udvikling og marked

Proteinanalyse er en udbredt metode i forskningen, som primært bliver anvendt til at undersøge diverse cellefunktioner og i jagten på ny medicin. Prøveforberedelsen er en relativ tidskrævende og arbejdstung proces, der stiller høje krav til forskerens evne til at oprense og fjerne forskellige forureninger fra prøven, som ellers kan ødelægge eller tilstoppe udstyret. Evoseps teknologi eliminerer næsten fuldstændigt forureningsproblematikken, samtidig med at analysen kan gennemføres langt hurtigere end før. Målet er 10 gange hurtigere analyse og 100 gange mindre forurening. Med kapitalindsprøjtningen fra Vækstfonden vil virksomheden tage teknologien til markedet. 

”På verdensplan bliver der årligt solgt over 2.000 systemer til proteinanalyse, og det antal stiger støt. Vores teknologi øger analysehastigheden markant og udnytter derfor systemerne betydeligt mere effektivt, ligesom vores udstyr er langt mere robust end tilsvarende på markedet. Det kan spare forskere for både tid og omkostninger. Nu skal vi i første omgang videreudvikle teknologien og sætte gang i salget til akademiske forskningsgrupper verden over. Næste skridt er så at automatisere hele prøveforberedelsen og derefter udbrede løsningerne til generel klinisk brug på hospitaler og i almen behandling,” fortæller Christian Ravnsborg, General Manager og Head of Marketing i Evosep.


Om Evosep

Stiftet: 2016
Medarbejdere 10
Produkt: Instrumenter og forbrugsvarer til proteinanalyse
Finansiering Venturekapital fra Vækstfonden

Evoseps hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

Tonni Bülow-Nielsen

Tonni Bülow-Nielsen
Managing partner

T +45 35 29 86 74
M +45 40 81 22 33
tbn@vf.dk

Se portefølje