Zibo Athene

Vækstlån sikrede hurtigt ejerskifte


Salgschefen Jeanette Denker var efter kort tids ansættelse klar til at overtage virksomheden Zibo Athene. På få måneder lykkedes det at skaffe den nødvendige finansiering af overdragelsen, således at den nye ejer hurtigt kunne fokusere på den daglige drift og introduktionen af nye produkter og markedsområder.
Om virksomheden
Virksomheden Zibo Athene i Horsens har specialiseret sig i at forhandle produkter til social- og sundhedssektoren som fx trykaflastende madrasser og sanseudstyr til psykiatrien. Det seneste produkt er ”Turn Aid”, som er et nyt, elektrisk flytte- og vendesystem. Med systemet kan én enkelt ansat fra plejepersonalet alene klare flytning og håndtering af sengeliggende patienter – en opgave man hidtil har skullet være to om. På den måde skabes der bedre arbejdsforhold for plejepersonalet, samtidig med at der frigøres hænder i sundhedsvæsenet, hvor det hele tiden gælder om at få mest mulig sundhed med de midler, som er til stede. I februar 2015 begyndte Jeanette Denker, der har en fortid som både sygeplejerske, ansat i medicinalvirksomheden AstraZeneca og selvstændig, som salgschef i Zibo Athene. Tre måneder senere til den obligatoriske statussamtale kom snakken hurtigt til at handle om muligheden for at overtage virksomheden, da de oprindelige stiftere ønskede at fokusere på deres øvrige selskaber.

Når man har taget beslutningen om at købe en virksomhed, vil man bare gerne videre med det, det hele handler om - den daglige drift

Udfordring
I en virksomhed som Zibo Athene, der hele tiden er på udkig efter nye produkter og forretningsområder, var det vigtigt at holde fokus på driften, også selv om et ejerskifte var i gang. Der var derfor brug for at få finansieringen på plads hurtigst muligt. Og til trods for at virksomhedens bank var særdeles samarbejdsvillig, ville det tage for lang tid at få finansieringen godkendt, hvis hele beløbet skulle komme fra banken alene. Derfor valgte Jeanette Denker at tage kontakt til Vækstfonden, som var klar med et Vækstlån. Det betød, at hele ejerskiftet kunne gennemføres på under fire måneder. Dermed har det været muligt allerede nu at fokusere på både den øjeblikkelige og fremtidige drift, hvor Zibo Athene det seneste regnskabsår har oplevet en markant vækst. Samtidig forventer man støt stigende overskud de kommende år.

”Når man først, som jeg, har taget beslutningen om at købe en virksomhed, vil man bare gerne videre med det, det hele handler om – nemlig den daglige drift. Vækstlånet var med til at sikre, at jeg ikke skulle bruge mere tid end højst nødvendigt på at få den økonomiske del på plads,” siger Jeanette Denker, salgschef og virksomhedsejer.

Om Zibo Athene

Stiftet: 2006
Medarbejdere: 15
Produkt: Salg af udstyr til social- og sundhedssektoren
Finansiering: Vækstlån

Zibo Athenes hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

Michael Eg

Michael Eg
Erhvervskundechef

M +45 81 88 05 34
meg@vf.dk