Xjump

Hurtig vækst var afgørende for succes


Trampolinparken Xjump har i 2017 åbnet to trampolinparker i Danmark, og der er minimum tre mere på vej i 2018. En hurtig udbredelse af konceptet var afgørende for den unge virksomhed for at være først på markedet. Et Vækstlån fra Vækstfonden gjorde de ambitiøse vækstplaner mulige.

Med Calculus Capital som investor fra december 2016 åbnede teamet bag Xjump deres første danske park i Skovlunde. Allerede den første måned kunne de tælle mange tusinde besøgende, og et halvt år senere åbnede de park nummer to i Kolding. En tredje park er planlagt til at åbne i foråret 2018 på Amager.

I alt vil Xjump op på 6-7 danske trampolinparker inden kalenderen siger 2019, men for at ekspandere i den fart behøvede de mere kapital.

Med et Vækstlån fra Vækstfonden fik vi kapital til at kunne åbne to nye parker

”Da vi kun havde været kørende i Danmark i ca. et halvt år, var vores virksomhed for ung til finansiering gennem bankerne. Men med et Vækstlån fra Vækstfonden fik vi kapital til at kunne åbne to nye parker i henholdsvis Aarhus og Aalborg inden 2018 er omme,” siger Lee Myall, CEO i Xjump.

At få kapital fra Vækstfonden på et tidligt stadie var en afgørende faktor for teamet, så de kunne komme hurtigt i gang på markedet.

”I vores branche kan det være altafgørende at være de første på markedet. Det handler om at komme til inden konkurrenterne. Derfor var det vigtigt for os, at vi fik lånet fra Vækstfonden på så tidligt et stadie, så vi hurtigt kunne udbrede konceptet. Heldigvis kunne Vækstfonden se det samme potentiale i markedet som os,” siger Lee Myall.

Med åbningen af de nye parker regner virksomheden med at gå fra 100 til 250 medarbejdere i Danmark i 2018.

Så et uudnyttet potentiale i Skandinavien
Xjump teamet kommer alle fra England, og det var også her de i 2015 åbnede deres første park. Men at valget faldt på Danmark, for deres videre væksteventyr, var ikke et helt tilfældigt valg. 

”I England og USA er markedet for trampolinparker allerede mættet, men i Danmark og Skandinavien er det stadig ikke et udbredt fænomen. Der ligger derfor et stort potentiale gemt netop her,” siger Lee Myall. 

Sideløbende med åbningen af de danske parker, har Xjump teamet også allerede set på mulighederne for udbredelse i resten af Skandinavien. Virksomheden er i dialog med to mulige ejendomskontakter i Sverige, og de har et mål om at åbne tre-fire parker i Norge eller Sverige i 2019. 

Vækst er altså nøgleordet i Xjumps fremtidige strategi, men der er også lagt en plan for de nuværende parker, så de fortsat bevarer deres succes.

”Det handler om at bevare interessen fra befolkningen og fra medarbejderne, så vi fokuserer også meget på at reinvestere i de eksisterende parker og finde nye aktiviteter til den enkelte park,” siger Lee Myal.

Xjumps trampolinparker kan beskrives som et stort legeland for både børn og voksne. Her kan man hoppe frit rundt på de op til 200 forskellige trampoliner, kaste sig ud i en kæmpe skumgrav, spille trampolin-høvdingebold, gå til trampolinfitness eller udfordre sig selv eller vennerne på Ninja Warrior-banen.

Om Xjump

Fakta

Stiftet: 2015
Ansatte: 100
Produkt: Trampolinparker
Ydelse: Vækstlån

Xjumps hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

Lise Lotte Bjørking

Lise Lotte Bjørking
Erhvervskundechef

M +45 50 60 99 83
llb@vf.dk