Tier1Asset

Stor efterspørgsel på genbrugte computere kræver likviditet


Virksomheden Tier1Asset har gjort en forretning ud af at genbruge it-udstyr, så intet går til spilde - til glæde for kunderne og miljøet. Tier1Asset køber brugte computere fra virksomheder verden over, renser dem, installerer nyt Windows og sælger dem videre. Store ordrer fra udenlandske kunder udfordrede virksomhedens likviditet. Med et Vækstlån fik de mulighed for at tage imod de nye ordrer.
Om virksomheden
Den nordsjællandske it-virksomhed Tier1Asset køber og renser brugt it-udstyr fra store virksomheder i hele verden, fx DONG, Deloitte, PWC, Danske Bank og forskellige leasingselskaber. I Tier1Assets produktionshal sørger medarbejderne for, at alle data på maskinerne slettes, så computerne bliver helt anonyme. Bagefter pudser og polerer de udstyret, og computerne får installeret den nyeste udgave af Windows. Til sidst bliver maskinerne pakket i papkasser og sendt af sted til computerbutikker i hele Europa. Tier1Asset genbruger alt lige fra tastatur til batterier og skærme. Og den grønne it-virksomheds istandsatte computere er eftertragtede. I løbet af 2014 regner Tier1Asset med at sælge omkring 300.000 enheder videre.

Med Vækstlånet kan vi nu lave ordrer uden at få stress over vores likviditet.

Udfordring
For nylig indgik Tier1Asset en aftale med en stor kunde i Tyskland om at købe 14.000 tre år gamle Lenovo-maskiner. En ordre til en værdi af et tocifret millionbeløb. Men Tier1Asset skulle stille en garanti for, at aftalen kunne komme i hus. Det var en udfordring at finde pengene i budgettet, og derfor havde virksomheden brug for ekstra kapital. Likviditeten i virksomheden blev styrket med et Vækstlån fra Vækstfonden, og Tier1Asset kunne indgå aftalen med kunden. Med de nye store ordrer i hus skal virksomheden ansætte 20-30 medarbejdere, og der er især brug for flere hænder i produktionen til at rense og pakke computerne.

”Med Vækstlånet fra Vækstfonden kan vi nu lave ordrer uden at få stress over vores likviditet. Der er kommet meget mere ro på, når projekterne skal afvikles, fordi vi har fået mere luft i budgettet. Jeg sover simpelthen bedre om natten,” siger adm. direktør i Tier1Asset, Peter Hemicke.

Om Tier1Asset

Stiftet: 2001
Medarbejdere: 50
Produkt: Opkøb, rensning og istandsættelse af brugt it-udstyr til videresalg
Finansiering: Vækstlån til grøn omstilling/grønne investeringer

Tier1Assets hjemmeside