Roykon

Ejer af håndværksbutik vil fordoble omsætning efter opkøb


Udsigten til flere tusind nye kunder fik Torben Madsen, der ejer den fynske håndværksbutik Dorch & Danola, til at opkøbe virksomheden Roykon, der leverer fittings til metalindustrien. Nu vil han fordoble den samlede omsætning i løbet af fem år.
100 millioner kroner i omsætning skal forvandles til 200 millioner kroner i løbet af fem år. 

Det er ambitionen for Torben Madsen, efter han har opkøbt Roykon, der er underleverandør til industrien og primært sælger fittings til metalindustrien.

I forvejen ejede Torben Madsen håndværks- og netbutikken Dorch & Danola, der sælger alt tænkeligt håndværksudstyr til både professionelle og private. Men Roykon har flere tusind kunder i kundekartoteket, som Dorch & Danola potentielt kan profitere på, og det vækkede interessen hos Torben Madsen.

”Jeg var interesseret i at købe Roykon, fordi de har 4.652 kunder i deres kartotek. Det er kunder, jeg aldrig nogensinde har beskæftiget mig med før, og som potentielt kan være med til at fordoble den samlede vækst i de to virksomheder i løbet af fem år,” siger Torben Madsen.

”Dorch & Danola har ikke så mange kunder til Roykon, men Roykon har mange kunder til Dorch & Danola. Det er det, der er interessant,” siger han.

”Med Vækstlånet kom den sidste del af finansieringen til opkøbet på plads. Det betyder, at jeg nu udelukkende kan fokusere på at få virksomheden til at vokse i den retning, jeg vil,” 

Fortsætter som to selvstændige virksomheder
Finansieringsbehovet for at købe 51 pct. af aktiekapitalen i Roykon lød på 25,6 millioner kroner. Gennem Vækstfonden fik Torben Madsen bevilliget et Vækstlån på fem millioner kroner eller knap 20 pct. af det samlende kapitalbehov. De resterende 20,6 millioner blev fremskaffet gennem salg af aktier i Dorch & Danola, banklån og egen- og sælgerfinansiering. Begge virksomheder fortsætter som to selvstændige virksomheder med Torben Madsen som administrerende direktør.

Købet trådte i kraft 1. september 2017, og ifølge Torben Madsen er hans ”fornemmeste opgave” nu at få de to virksomheder til at spille sammen. En af hovedopgaverne er blandt andet at lave en netbutik, der gør det nemt og overskueligt for Roykons kunder at handle i.

”Med Vækstlånet kom den sidste del af finansieringen til opkøbet på plads. Det betyder, at jeg nu udelukkende kan fokusere på at få virksomheden til at vokse i den retning, jeg vil,” siger Torben Madsen.

Tidligere administrerende direktør i Roykon, Finn Roy, nærmer sig pensionsalderen og har derfor ønsket at finde en løsning, der fremtidssikrer virksomheden.

”Jeg har ønsket at trække mig lidt tilbage, og det har vi fundet en rigtig god løsning på ved at slå virksomheden sammen med Dorch & Danola,” siger Finn Roy i en pressemeddelelse.

På trods af store effektiviserings-, og rationaliseringsgevinster ved at have begge virksomheder under samme ledelse, er der ikke planer om at afskedige medarbejdere. Det skyldes de store vækstambitioner, der skal foldes ud over de næste år.

Både Roykon og Dorch & Danola vil fortsat ligge i henholdsvis Fredericia og Odense.

Om Roykon

Stiftet: Dorch & Danola: 1931
Roykon: 1994
Medarbejdere: Sammenlagt 50 ansatte
Produkt: Håndværksudstyr og metalfittings
Finansiering: Vækstlån på fem millioner kroner

Roykon hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

Torben Mejdahl

Torben Mejdahl
Erhvervskundechef

M +45 23 69 06 83
tme@vf.dk