Rødvig Kro & Badehotel

Fra luftkastel til strandpension


Rødvig Kro & Badehotel kunne ikke rumme alle de gæster, der ønskede at overnatte på stedet. Med et Vækstlån købte og renoverede ejerene nabobygningen, og kunne sommeren 2013 slå dørene op for gæster til Stevns Klint Strandpension.
Om virksomheden
Rødvig Kro & Badehotel er en familieejet virksomhed, der i snart 25 år har huset overnattende gæster i naturskønne omgivelser på Stevns sydspids. De sidste fem år har sønnen til de oprindelige ejere, Jonas Skaaning, og hans kone, Kathrine Hendriksen, ejet stedet. Ikke langt fra Rødvig Kro & Badehotel har parret udvidet med 10 nye værelser på Stevns Klint Strandpension.

Vi talte med tre banker og oplevelse hver gang det samme. Nemlig at vi nåede så langt ind i processen, men så alligevel få et nej til sidst

Udfordring
Parret oplevede et stigende antal bookinger, og værelserne på Rødvig Kro & Badehotel kunne ikke følge med. Rødvig Kro & Badehotel kunne ikke bygges om, så parret så sig om efter en bygning i nærheden, som skulle vise sig at blive til Stevns Klint Strandpension. Drømmen om at købe strandpensionen var dog svær at sælge til de banker, parret kontaktede. Deres revisor foreslog dem at ansøge om et Vækstlån, der kort tid efter gik igennem. DiBa Bank ville nu gerne yde et lån til det samlede projekt og parret kunne i august 2013 slå dørene op til Stevns Klint Strandpension.

”Vi talte med tre banker og oplevede hver gang det samme. Nemlig at vi nåede langt ind i processen, men så alligevel fik et nej til sidst. Begrundelsen var, at vi havde for lidt egenkapital, og at bankerne ikke turde finansiere projekter i vores branche. Og den besked er da både irriterende og nedslående at få, når man i fem år har vist gode resultater,” siger hotelejeren.

Om Rødvig Kro & Badehotel

Stiftet: 1990
Medarbejdere: 10-15 fuldtidsansatte afhængig af sæsonen
Produkt: Kro og badehotel med overnatnings-, fest- og kursusfaciliteter
Finansiering: Vækstlån til ejendomskøb og ombygning
Rødvig Kro & Badehotels hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

København

Anders Chr. Andersen

Anders Christian Andersen
Erhvervskundedirektør

T +45 35 29 86 25
M +45 21 61 55 56
aca@vf.dk