Pit Hegn

Et fejlslagen generationsskifte gav nye kræfter til familievirksomheden


I Ringe på Fyn ligger produktionsvirksomheden Pit Hegn, der laver hegn til industri, landbrug og private hjem. Pit Hegn var familievirksomhed med 25 år på bagen, men et generationsskifte gik ikke som forventet. Heldigvis stod Thomas Bentsen klar. Han havde haft Pit Hegn i kikkerten i et stykke tid, og så en række muligheder for at skalere virksomheden op. Med et Vækstlån fra Vækstfonden købte han virksomheden i 2018.
Midtfynske Pit Hegn har i 25 år produceret og solgt hegn til både industri, landbrug og private. Produktionsvirksomheden har i alle de år været ejer af samme familie, men i 2018 valgte den tidligere ejer Palle Ingemann at sælge sin virksomhed Pit Hegn til Thomas Bentsen. Virksomheden havde behov for nye kræfter, en opgave Palle Ingemann ikke så sig selv løfte, og her stod Thomas Bentsen klar til at købe. Han havde længe gået med tankerne om at opkøbe en virksomhed, da det er væsentlig billigere end at starte fra bunden.  
 
”Det er meget billigere at opkøbe en virksomhed, end at starte det op fra bunden. Det er en erfaring jeg har gjort mig over mange år. Til gengæld er der andre ting, du skal være meget opmærksom på, når du står over for køb af en virksomhed. Har du reelt noget at tilføre? Er det et godt match?” fortæller Thomas Bentsen.  
 

Det er vigtigt at være lydhør over for alle partnerne i sådan et projekt

Forud for købet var Thomas Bentsen på besøg hos Pit Hegn af flere omgange. Både for at vurdere om hans kompetencer faktisk matchede virksomheden, men også for at se, om virksomheden og dens medarbejdere kunne se ham som ny ejer og direktør.  
 
En af vigtigste erfaringer den nye virksomhedsejer tager med sig fra købet, var den gode dialog med både den tidligere ejer, medarbejdere og finansieringspartnerne.  
 
”Det er en stor ting, både for mig og den tidligere ejer. Derfor er jeg taknemmelig for den gode og sunde dialog, der har været mellem os. Det er vigtigt at være lydhør over for alle partnerne i sådan et projekt. For de har også noget at lære dig. Du kan ikke bare komme tromlende med dine egne holdninger og meninger”, siger Thomas Bentsen.  
 
Thomas Bentsen overtog nøglerne til virksomheden i maj 2018, men er allerede godt i gang med at realisere nogle af sine strategier. Ifølge den nye virksomhedsejer er et af fokusområderne at komme lidt ud over sine vante omgivelser: 
 
”Pit Hegn har rigtig godt fat i markedet på Fyn, men vi skal længere ud i Danmark og gerne ud over landets grænser. Der kommer ny energi og idéer på bordet i sådan et ejerskifte, så nu handler det bare om at følge de idéer til dørs,” fortæller Thomas Bentsen 

Om Pit Hegn

Stiftet: Ejerskifte udført i 2018
Medarbejdere:
Produkt: Produktion af hegn
Finansiering: Vækstlån

Link til hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

Torben Mejdahl

Torben Mejdahl
Erhvervskundechef

M +45 23 69 06 83
tme@vf.dk