GuldBoSund

Friplejehjem, rehabilitering og konferencecenter med plads til at leve


Kvalitets- og familietid, god mad og havudsigt er nogle af de ting, der skal være med til at gøre den sidste del af livet mindeværdigt for bl.a. ældre på fripleje- og rehabiliteringshjemmet GuldBoSund. Med drømmen om friplejehjemmet overtog familien Olsen-Kludt i 2015 en tidligere hotelejendom på Lolland. Men før de kunne slå dørene op, skulle domicilet igennem en større renovering, som krævede store mængder kapital.
Om virksomheden
Med direkte udsigt over Guldborgsund på Lolland – lige op til Nykøbing Falster - ligger friplejehjemmet GuldBoSund på den 6 hektar skønne park- og naturgrund. Stedet er til dagligt ledet af Dorte Olsen-Kludt, som i mere end 25 år i forskellige kommuner har varetaget forvaltningsstillinger bl.a. som social- og psykiatrichef, ældre- og handicapchef og myndighedschef. Hun har derigennem oplevet, hvordan den nye generation af ældre ofte har helt andre krav og forventninger til, hvordan de vil leve deres seniorliv – især på plejehjem. Friplejehjemmet har derfor fx egen kok på stedet og tilbyder udover nybyggede lejligheder til én person også 2-værelses lejligheder, der giver ægtepar mulighed for stadig at bo sammen, selvom det måske kun er den ene part, der kræver pleje. En væsentlig del af virksomheden vil fremadrettet også være rehabiliteringsophold, som der er et stort behov for i Danmark. Stedets beboere har mulighed for deltage i bl.a. træning, fester og kurser samt tilkøbe et udvalg af ekstra serviceydelser som fx wellness, personlig pleje, ekstra rengøring samt ledsagelse til forskellige aktiviteter - også ud af huset. GuldBoSunds nyetablerede og eksklusive kursusfaciliteter benyttes i stor stil og tiltrækker oplægsholdere fra både ind- og udland.

Både Vækstfonden og GuldBoSund har allerede yderligere samarbejder i tankerne

Udfordring

I 2015 købte 6 familiemedlemmer i Olsen-Kludt-familien den store ejendom ved Guldborgsund. Men inden friplejehjemmets første beboere kunne flytte ind i april 2017, havde ejendommen, der før fungerede som hotel- og kursusdomicil, brug for en gennemgående renovering. Arbejdet bestod især af en ombygning af værelsesfløjene og senere udendørsarealerne, hvor der bl.a. skulle etableres stisystemer ned til Guldborgsund. Til det havde virksomheden brug for store mængder kapital, som er finansieret ved egenkapital, traditionel realkredit og banklån. Herudover valgte GuldBoSund at kontakte Vækstfonden med henblik på et finansielt samarbejde, og med et Vækstlån blev GuldBoSund klar til at byde beboerne indenfor.

”Årsagen til, at vi ønskede at have Vækstfonden med i et finansielt samarbejde med vores kreditforening og bank, var den, at vi hermed fra begyndelsen fik en blåstempling fra en meget spændende og fremsynet partner og – som vi straks oplevede det – med yderst kompetente medarbejdere”, fortæller adm. direktør i GuldBoSund, Dorte Olsen-Kludt. ”Både Vækstfonden og GuldBoSund har allerede yderligere samarbejder i tankerne”, slutter hun.

Om GuldBoSund

Stiftet: 2015
Medarbejdere: 54
Produkt: Friplejehjem, rehabilitering og konferencecenter
Finansiering: Vækstlån

GuldBoSunds hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

Lise Lotte Bjørking

Lise Lotte Bjørking
Erhvervskundechef

M +45 50 60 99 83
llb@vf.dk