CSTechcom

Million-ordre var i fare: Lille jysk virksomhed manglede akut plads


Alt for små produktionslokaler var ved at koste den lille jyske produktionsvirksomhed CSTechcom en svensk ordre på flere millioner kroner. Med et Vækstlån fra Vækstfonden kunne virksomheden bygge et nyt domicil.

De havde prøvet det før.

Flere kunder var tidligere sprunget fra, fordi produktionsrammerne hos den jyske virksomhed CSTechcom var for små.

Nu stod virksomheden over for en ordre på flere millioner kroner fra en svensk virksomhed, der laver undervandsudstyr.

»De troede ikke på vores logistik med de lokaler, vi havde. Og det havde vi oplevet tidligere. Ikke fordi, vi ikke havde ekspertisen, men vores rammer var ikke optimale. Eller med andre ord: De var ikke eksisterende,« siger ejer og administrerende direktør i CSTechcom, Carsten Sørensen.

Den lille produktionsvirksomhed fra Hedensted producerer blandt andet kompressorhjul til turboladere, som står for 40-60 procent af omsætningen.

»Vi får eksempelvis racerbiler og trucks til at køre hurtigere i racerløb ved at give motorerne flere hestekræfter,« lyder en simplificeret forklaring fra Carsten Sørensen. 

Gennem flere år havde CSTechcom uden held ledt efter nye lokaler til at realisere deres vækstplaner og øge produktionen. Men gentagne gange var der udfordringer ved at leje sig ind et eksisterende byggeri, fordi der enten ikke var strøm nok til den store produktion, eller fordi gulvet ikke kunne bære de store maskiner. Med den nye svenske ordre i millionklassen blev behovet for større lokaler akut.

Løsningen blev at bygge et helt nyt domicil og dermed flytte produktionen fra den lille jyske by Løsning til Hedensted.

»Vi havde det første møde med Vækstfonden i december sidste år, og allerede en uge efter havde vi fået et tilsagn på vækstlån på tre millioner. Vi havde snakket med banken i to år frem og tilbage, men da Vækstfonden kom ind, så skete der noget,« siger Carsten Sørensen.

Den resterende finansiering kom et par måneder efter fra DLR Kredit og Middelfart Sparekasse, og CSTechcom kunne flytte ind i det nye domicil i starten af juli 2017. Den ekstra plads betyder, at virksomheden kan have dobbelt så mange maskiner kørende i forhold til tidligere.

Og den svenske ordre? Den er CSTechcom fuld i gang med at levere på.  

»Der er ikke et øje tørt. Fordi vi har fået mere plads, har vi planer om at ansætte endnu en medarbejder. Vi er på udkig efter en industritekniker. Om et par måneder kommer vi nok til at ansætte en mere, så vi bliver syv i alt.«

Spørgsmål: Hvad er ambitionerne for virksomheden fremadrettet?

»Det er at få kørt noget mere gennem maskinerne, fordi det er der kapacitet til nu. Vi forventer at skrue vores omsætning gevaldigt op,« siger Carsten Sørensen.

Om CSTechcom

Fakta

Stiftet: 1998
Medarbejdere: 5
Produkt: Avanceret 3D programmering og CNC bearbejdning 
Finansiering: Vækstlån
CSTechcoms hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

Marianne Jeppesen

Marianne Jeppesen
Erhvervskundechef

M +45 20 80 94 21
mje@vf.dk