Borg & Bigum

Direktør vendte skuden og købte virksomheden


Rikke Larsen var ansat som adm. direktør i Borg & Bigum, da hun sammen med direktøren i Norge fik mulighed for at købe den kendte danske merchandise-virksomhed. Med et Vækstlån i bagagen, en god portion ledelseserfaring og et solidt branchekendskab vil hun føre virksomheden ind i en ny æra.
Om virksomheden
Borg & Bigum har siden 1984 solgt reklamegaver, julegaver, emballering og personalebeklædning til virksomheder inden for alle brancher. Fx står virksomheden for personaleuniformerne i Pandorakoncernens mange forretninger. Der var behov for, at virksomheden fik fokus tilbage på kerneforretningen, og Rikke Larsen, der havde været i Borg & Bigum i 22 år, blev ansat som direktør til at varetage opgaven.

Der var grænser for, hvad jeg kunne låne i banken. Og det er jo mange penge, vi taler om.

Udfordring

Da forretningen igen kørte godt, ville den tidligere ejer sælge. Søren Bech, der er direktør i Borg & Bigums søsterselskab i Norge, foreslog Rikke Larsen, at de to købte forretningen sammen. Rikke Larsen var opsat på ideen, men som almindelig lønmodtager, og uden en stor opsparing, er det de færreste, der kan låne et betydeligt millionbeløb i banken til at købe en virksomhed. I samarbejde med Vækstfonden, der ydede et Vækstlån, faldt finansieringen med banken på plads, og Rikke Larsen kunne skrive virksomhedsejer på CV’et. 

"Der var grænser for, hvad jeg kunne låne i banken. Og det er jo mange penge, vi taler om. Det er svært at skaffe selv. Risikoen var for stor for banken. De kunne kun låne mig halvdelen af beløbet, den sidste halvdel lånte jeg hos Vækstfonden," siger Rikke Larsen, direktør og medejer i Borg & Bigum.

Om Borg & Bigum

Stiftet: 1984
Medarbejdere: 43
Produkt: Reklamegaver, personalebeklædning, julegaver og emballage
Finansiering: Vækstlån til ejerskifte

Borg & Bigums hjemmeside