AL Lift

Erfaren virksomhedsejer springer ud i nyt iværksættereventyr


Allan Laursen har i knap 30 år ejet og drevet sin egen virksomhed, der producerer løfteudstyr til bygge- og anlægsindustrien. Men finanskrisen betød, at virksomhedsejeren måtte sælge virksomheden. Det blev springbrættet til et nyt iværksættereventyr for Allan Laursen, der har startet ny virksomhed med hjælp fra et Vækstlån fra Vækstfonden.

På fabrikken i Lemvig sælger virksomhedsejer Allan Laursen de samme løftemaskiner til bygge- og anlægsindustrien, som han altid har gjort. Men strategien og arbejdsgangene er nye, for virksomheden AL Lift har blot 6 år på bagen. I 2012 var finanskrisen skyld i, at Allan Laursens livsværk måtte sælges. Den erfarne virksomhedsejer så sig dog ikke slået og startede kort efter ny virksomhed.  
 
”Jeg vidste, at jeg kunne udvikle nye maskiner, og at kunderne var klar til at aftage mit nye produkt. Så jeg skulle op på hesten igen hurtigst muligt,” fortæller Allan Laursen, direktør og ejer af AL Lift.  
 

Vi blev gazelle i 2018 med en vækstrate på 190,8 %

Derfor kastede Allan Laursen sig ud i et nyt iværksættereventyr. Det betyder lange arbejdsdage og en mere usikker hverdag. For virksomhedsejeren har det givet mulighed for at tænke endnu større om AL Lifts vækstrejse.  
 
”Nogle bliver skræmte af livet som iværksætter, der er forbundet med mange usikkerheder. Jeg bliver motiveret. Jeg vil bevise, at AL Lift har en stort potentiale til at blive en af de helt store spillere på markedet. Vi blev gazelle i 2018 med en vækstrate på 190,8 %, så det giver os en god portion selvtillid med i bagagen,” fortæller Allan Laursen.  
 
Iværksættereventyr blev springbræt til ny strategi 
Erfaringerne fra Allan Laursens tidligere virksomhed har været med til at danne grundlag for den nye virksomhedsstrategi. Starten fra nul har bidraget til at kunne tænke nyt og større om virksomheden, fortæller virksomhedsejeren: 

”Fordi vi startede op fra ny, blev vi bedre til at stille os kritiske over for vores produkt og vores strategi. Det har givet os bedre mulighed for at spørge os selv, hvilket produkt vi vil have, og hvordan vi når dertil. Nu fokuserer vi på flere underleverandører og ligger større vægt på design og funktionalitet af maskinerne fra vores fabrik i Lemvig. Da kravet bl.a. sugeevne er langt større end tidligere,” siger Allan Laursen.  
 
Finansieringen fra Vækstfonden blev afgørende for, at virksomhedsejeren kunne starte forfra. Efter at have læst en artikel om Vækstfonden i avisen tog Allan Laursen kontakt og fik hurtig en ny forretningsplan og strategi på tegnebrættet. 
 
”Finanskrisen gjorde det svært for banker og pengeinstitutter, så jeg var bekymret for at skulle være en, der gik rundt med hatten i hånden. Den oplevelse havde jeg ikke hos Vækstfonden. Jeg er kun blevet mødt af forståelse og dygtig sparring. Det har gjort det lettere at skaffe anden finansiering, og det har givet os et stærkt fundament i opstartsfasen,” siger Allan Laursen.  

Etableringen af AL Lift er blevet en realitet ved hjælp af et Vækstlån fra Vækstfonden. 

Om AL Lift

Stiftet: 2012
Medarbejdere: 24
Produkt: Løftemaskiner til bygge- og anlægsbranchen
Finansiering: Vækstlån og Vækstlån til Iværksættere

Link til hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

Karsten Koustrup

Karsten Koustrup Petersen
Porteføljekundechef

M +45 22 40 33 64
kkp@vf.dk