Viewcare

Fik mulighed for at tænke stort


Viewcare vil revolutionere sundhedsvæsnet ved at implementere deres telemedicinske platform på sygehuse, hjemme hos patienterne og i ambulancer. På den måde kan de bl.a. udlægge indlagte patienter i eget hjem og starte effektiv behandling med det samme ved udrykninger. Men Viewcare havde brug for langsigtet og risikovillig finansiering for at komme i mål med deres ambitiøse planer. Derfor gik virksomheden til Vækstfonden.

Om virksomheden
Viewcare har skabt en brugervenlig platform, som revolutionerer patienternes behandlingsforløb og borgernes kontakt med kommuner og hospitaler. Platformen bidrager bl.a. til, at patienter kan blive i egen bolig under ”indlæggelse”. Forskning viser, at det både giver fleksibilitet og selvstændiggør patienterne. I kommunerne er der desuden generelt fokus på at omlægge udekørende besøg i hjemme- og sygeplejen til besøg via skærm og samtidig understøtte de udekørende akutteams. Viewcares platform skaber ikke blot bedre forløb for borgere og patienter, den er også en økonomisk gevinst for landets sygehuse og kommuner, da den højner effektiviteten af den daglige drift.

Viewcare har derudover specialiseret sig i at sammenkoble forskellige netværksudbydere, så brugerne altid kan koble sig op til platformen, lige meget hvor de befinder sig, uden risiko for at netværksforbindelsen afbrydes. I tæt samarbejde med sygehuse flere steder både i Danmark og i udlandet, også i områder med dårlig internetdækning, har Viewcare allerede skabt gode resultater med deres platform og sammenkobling af netværksudbyderne.

Vi var nødsaget til at tænke stort fra starten, ellers ville det aldrig blive til noget

Udfordring
Viewcare baserer sine resultater på forskning. Det er nødvendigt for at kunne skabe troværdige resultater over for potentielle kunder – og i særdeleshed i forhold til sundhedsvæsnet, som har brug for at vide, at et produkt virker, før det implementeres. Samtidig er det et strategisk valg for virksomheden på længere sigt.

Men forskning tager tid og koster penge. Det var derfor nødvendigt for Viewcare at finde en finansieringspartner, der forstod deres ambition, og som var parate til at låne dem den nødvendige finansiering. Det fandt virksomheden hos Vækstfonden i form af et Vækstlån til iværksættere.

Viewcare har med finansieringen fra Vækstfonden nu både tid og ressourcer til at forske og implementere platformen hos landets kommuner, hospitaler og i ambulancerne, så patienter og borgere får den optimale behandling og service, og personalet får det bedst mulige arbejdsredskab.

”Vi var nødsaget til at tænke stort fra starten, ellers ville det aldrig blive til noget. Det krævede langsigtet finansiering. Vi fik en skræddersyet løsning og fandt både forståelse og sparring i Vækstfonden,” forklarer Søren Hofmeister, administrerende direktør og grundlægger af Viewcare. 

Om Viewcare

Stiftet: Oprindeligt i 2004. I 2009 begyndte Viewcare at arbejde med telemedicin.
Medarbejdere: 35
Produkt: Udvikler og leverer helhedsløsninger inden for telemedicin og -sundhed, herunder specielle netværksløsninger og avancerede sensorløsninger
Finansiering: Vækstlån til iværksættere

Viewcares hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

Steen Asgreen

Steen M. Asgreen
Netværkschef

T +45 35 29 86 66
M +45 50 60 93 95
sma@vf.dk