Clearview Trade

Nyt it-system skal minimere fejl i tolddokumenter


Clearview Trade har udviklet et cloudbaseret it-system, der skal gøre det nemt og effektivt for handelsvirksomheder at indberette bl.a. told. Ambitionen er at udbrede løsningen til importører og eksportører i hele Europa og i USA. Men det kræver store investeringer i salg og marketing, som virksomheden ikke kunne skaffe gennem traditionel bankfinansiering. Et Vækstlån til iværksættere blev løsningen.
Om virksomheden
It-virksomhed Clearview Trade har udviklet et cloudbaseret system af samme navn, der skal gøre det nemmere for virksomheder at handle med hinanden på tværs af landegrænser. I dag er toldindberetning og andre rapporterings- og certificeringskrav ikke strømlinet, og virksomhederne bruger derfor meget tid på manuelle indtastninger i forskellige systemer og dokumentskabeloner. Det resulterer ofte i dobbeltarbejde, genindtastning, fejl og mangler, som forsinker forsendelserne. Clearview Trade løser dette ved at generere korrekte tolddokumenter på baggrund af data, der allerede findes i virksomhedernes ordresystemer. Det mindsker eksportørers, importørers og speditørers brug af administrative ressourcer, øger kvaliteten af data og sikrer overholdelse af offentlige standarder. Clearview Trade har allerede solgt systemet til flere store internationale kunder og har kontorer i Dublin i Irland, Brabrand og Lyngby.

Vi har allerede kunder i hus, og der er fortsat stor interesse for Clearview Trade

Udfordring
Morten Jensen Øllgaard, CEO i Clearview Trade, har en ambition om at udbrede virksomhedens løsning til import- og eksportvirksomheder samt speditører i hele verden. Strategien er i første omgang at rette salgsindsatsen mod de europæiske markeder. Senere vil Clearview Trade indtage USA, der som et meget importdrevet land rummer stort potentiale. Den plan kræver massive investeringer i markedsføring, og der bliver også behov for at ansætte flere sælgere. Men selvom Clearveiw Trade allerede har et færdigudviklet produkt og kunder i hus, savnede banken historik for at kunne låne den unge virksomhed penge. Løsningen blev derfor et Vækstlån til iværksættere fra Vækstfonden kombineret med investorkapital fra Capnova. 

”Vi har allerede kunder i hus, og der er fortsat stor interesse for Clearview Trade. Derfor skal vi i gang med at ansætte flere sælgere, så vi kan komme endnu bredere ud med vores løsning. Det bliver nu muligt med bl.a. lånet fra Vækstfonden. Derudover er Vækstlånet er en attraktiv løsning på dette stadie af Clearview Trades udvikling, fordi jeg på den måde ikke skal sælge for meget ud af virksomheden,” siger Morten Jensen Øllgaard, CEO i Clearview Trade.

Om Clearview Trade

Stiftet: 2015
Medarbejdere 6
Produkt:

Cloudbaseret it-system til håndtering af bl.a. tolddokumenter

Finensiering Vækstlån til iværksættere

Clearview Trades hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

Søren Grønbæk Nielsen

Søren Grønbæk Nielsen
Erhvervskundechef

M +45 24 49 28 29
sgn@vf.dk