Baser

Ny låsemekanisme gør livet lettere for parasolejere


Josefine Østerby og Christian Toft Jakobsen står bag virksomheden Baser. De har sammen udviklet en helt ny type parasolfod, der let kan flyttes og tilpasses parasoller i alle størrelser. Interessen for den innovative parasolfod var stor, og den unge virksomhed fik behov for kapital til at sætte gang i produktionen og markedsføre deres produkt. Derfor indgik de et samarbejde med Vækstfonden, der hjalp virksomheden med at komme et skridt nærmere deres mål.
Om virksomheden

Det århusianske kærestepar Josefine Østerby og Christian Toft Jakobsen udviklede i 2014 en nyskabende parasolfod med udgangspunkt i en idé, Josefines far fik efter mange års bøvl med traditionelle parasolfødder. Basers parasolfod fungerer med en låsemekanisme, som kan holde parasoller af alle størrelser fast og i stedet for en tung betonklods, står parasollen fast ved hjælp af to sandsække, der er lette at transportere og kan holde til al slags vejr. Parasolfoden er af dansk design og bliver ligeledes produceret i Danmark. Foreløbigt kan den købes på virksomhedens hjemmeside og gennem forhandlere som XL Byg og Fog. Derudover har Baser planer om at udvide til markeder i solrige lande som Australien og USA.


Vi tør godt have høje ambitioner, og vi tror på, at vi kan overtage 20 pct. af markedet for parasolfødder inden for fem år

Udfordring

I sommeren 2016 producerede Baser sine første 1.000 parasoller, der alle blev solgt i løbet af et par måneder. Efterspørgslen steg fortsat, og det banede vejen for at få parasolfødderne solidt plantet på det danske marked. Men til det, havde Baser behov for en stor mængde kapital til produktion og markedsføring. Banken kunne ikke stille hele den nødvendige kapital til rådighed, bl.a. fordi skaleringsmulighederne ikke var dokumenterede, og fordi stifterne ikke kunne stille tilstrækkelige sikkerheder. Derfor kontaktede Josefine Østerby og Christian Toft Jakobsen Vækstfonden, og med et Vækstlån til iværksættere faldt finansiering på plads.

”Vi har ramt et behov i markedet, som ingen har tænk på før, og det giver os en stor konkurrencemæssig fordel. Med lånet kunne vi både nå at producere og markedsføre vores produkt inden den kommende sommer og samtidig komme tættere på en business angel-investering til fremtidig produktudvikling. Vi tør godt have høje ambitioner, og vi tror på, at vi kan overtage 20 pct. af markedet for parasolfødder inden for fem år, ” siger Josefine Østerby, direktør i Baser.

Om Baser

Stiftet: 2014
Medarbejdere 6
Produkt: Parasolfod med låsesystem
Finansiering Vækstlån til iværksættere

Basers hjemmeside

Kontakt Vækstfonden