Airvention

Klar med ren luft til Europa


I Nordamerika har UVC-teknologi i mere end et årti hjulpet til desinfektion og optimering af indendørs luftkvalitet. Airvention fra Silkeborg mener, at Europa også er klar til renere luft. Med et samarbejde med Vækstfonden er der nu råd til, at virksomheden kan vokse.
Om virksomheden
Airvention sælger UVC-udstyr samt tekstil-ventilationskanaler. UVC-udstyret installeres i ventilations- eller aircondition-systemer og dræber passerende bakterier, vira og svamp. Dermed kan teknologien forbedre fødevaresikkerhed og indeklima, så virksomheder kan forebygge sure smileys og mindske sygefravær. Teknologien, der desuden kan sikre energibesparelser på 20-30 pct., har været anvendt og anerkendt i Nordamerika i de sidste 15 år, og Michael Stensbjerg, ejer og CEO i Airvention, så en god forretningsmulighed i at udbrede UVC-løsninger til Europa.

Nu har vi fantastiske udsigter til at gå efter målet, at blive den førende europæiske forhandler af UVC-løsninger

Udfordring

Men selv om forretningsideen var på plads, kunne banken ikke låne den unge virksomhed alle pengene, så Airvention måtte gå andre veje for at skaffe kapital til bl.a. produktgodkendelser og markedsføring af deres varer. Det lykkedes med et Vækstlån til iværksættere på 2 mio. kr. samt yderligere kapital via crowdlending, så Airvention nu er klar til at tage hul på det europæiske marked og ansætte flere medarbejdere til deres voksende forretning.

”Vores dialog med Vækstfonden var god, og processen var ligetil. Da forudsætningerne var på plads, fik vi hurtigt et lån, og nu har vi fantastiske udsigter til at gå efter målet, at blive den førende europæiske forhandler af UVC-løsninger,” siger Michael Stensbjerg, ejer og CEO i Airvention.

Om Airvention

Stiftet: 2013
Medarbejdere 3
Produkt: Salg af UVC-produkter og ventilationskanaler
Finansiering Vækstlån til iværksættere

Airventions hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

Søren Grønbæk Nielsen

Søren Grønbæk Nielsen
Erhvervskundechef

M +45 24 49 28 29
sgn@vf.dk