Sælvigbugtens Camping

Flere senge tiltrækker nyt publikum


Sælvigbugtens Camping på Samsø har i mange år været en populær destination for landets lejrskoler.
I 2007 faldt antallet af lejrskoler drastisk, og indehaver Birte Snedker måtte sadle om og modernisere de gamle hytter for at tiltrække et andet publikum. Banklånet fik Birte i hus med en Vækstkaution.

Om virksomheden
Birte Snedker er født og opvokset på Samsø og købte i 1992 en af øens campingpladser, som hun havde arbejdet på, da hun var en stor skolepige. Campingpladsen ligger tæt ved vandet i et naturskønt område og har, siden Birte kom til, gennemgået store forandringer. Ud over de almindelige pladser til telte og campingvogne har Sælvigbugtens Camping i dag 150 sengepladser fordelt på værelser og moderniserede hytter med eget bad og toilet. I vinterhalvåret kan Birte Snedker derfor leje faciliteterne ud til fester og andre større arrangementer.

En Vækstkaution gjorde det muligt at etablere endnu flere sengepladser og faciliteter, som er helt up to date

Udfordring

Samsø har i mange år været en populær destination for landets lejrskoler, og det har Sælvigbugtens Camping nydt godt af særligt uden for højsæson, der løber fra 1. april til 1. september. Men efter kommunesammenlægningerne i 2007 faldt antallet af lejrskoler drastisk, og Birte Snedker blev nødt til at sadle om. For at kunne modtage et andet publikum byggede hun flere nye hytter, moderniserede de gamle og byggede et nyt hovedhus med industrikøkken og værelsesafdeling. Ombygningen var dyr, og derfor fik banken brug for mere risikoafdækning, da Birte kort tid efter skulle bruge flere penge til at fuldende projektet, rive de sidste gamle hytter ned og bygge nogle nye, større med bad og toilet. Banken foreslog derfor, at Birte Snedker fik en Vækstkaution for banklånet.

”En Vækstkaution gjorde det muligt at etablere endnu flere sengepladser og faciliteter, som er helt up to date. Det betyder, at campingpladsen bliver attraktiv for et andet publikum, at jeg nu kan få bedre belægning, og at jeg har mulighed for at skabe større omsætning uden for højsæsonen,” siger Birte Snedker, ejer og leder af Sælvigbugtens Camping på Samsø.

Fakta om Sælvigbugtens Camping

Stiftet: 1968
Medarbejdere: 2
Produkt: Campingplads
Finansiering: Vækstkaution for et lån i banken

Læs mere på saelvigbugtens-camping.dk