Modsvar

Ny idé sikrer bedre opstart for danske designere


Chrisstine Johannsens delekøbskoncept gør danske designeres opstart billigere og nemmere og giver samtidig rabat til køberne. En Vækstkaution fra Vækstfonden gjorde det muligt for hende at opsige sit job og føre drømmen ud i livet.
Om virksomheden
Modsvar er en online platform, hvor danske designere kan sælge deres produkter direkte til kunden uden at skulle betale dyrt til en mellemmand. Designerne opretter sig og sætter produkter til salg i små partier á 10 styk per gang. Jo flere der køber produktet, desto billigere bliver det, og der kan opnås 35 pct. rabat. Designeren vælger selv de produkter, der skal sælges, og fastsætter selv prisen. Dermed mindskes risikoen for bl.a. at overproducere, og designeren får en platform til at vise sine produkter frem.

Som ny virksomhedsejer med en idé, jeg brænder for, var det vigtigt for mig selv at have kontrollen

Udfordring

Modsvar er Chrisstine Johannsens hjertebarn, og hendes drøm var at kunne bruge al sin tid på det. Men hun havde ikke råd til at opsige sit fuldtidsjob. Der var flere interesserede investorer, men Chrisstine ville have fuld kontrol over sit projekt og sagde derfor nej. Chrisstine har selv investeret 200.000 i projektet. Hun kunne derfor ikke stille personlig sikkerhed til, at banken ville godkende et større lån. Hendes bankrådgiver troede dog så meget på ideen, at hun foreslog at kontakte Vækstfonden. Få dage senere godkendte Vækstfonden en Vækstkaution på 100.000 kr., og lånet var i hus. Pengene bruges til drift af virksomheden, og Chrisstine har allerede planer om at ansætte flere og få udbredt konceptet yderligere.


”Som ny virksomhedsejer med en idé, jeg brænder for, var det vigtigt for mig selv at have kontrollen. En Vækstkaution var en god idé for mig, fordi jeg dermed ikke behøvede at afgive noget af mit firma til andre, før jeg er klar.” siger Chrisstine, ejer og direktør i Modsvar.


Om Modsvar

Stiftet: 2015
Medarbejdere: 1
Produkt: Onlineplatform for designprodukter
Finansiering: Vækstkaution

Modsvars hjemmeside