Lyngsaa

Vækstkaution sikrer store ordrer


Lyngsaa udvikler og producerer skræddersyet LED-lys til blandt andet sportsarenaer og til den maritime verden. Ved alle større projekter skal virksomheden indkøbe og forudbetale specialværktøj og -materiale. Det betyder, at virksomheden i lange perioder står med store udgifter, få indtægter og derfor ringe muligheder for at tage nye store kunder ind. Den likviditetsudfordring blev løst med en Vækstkaution for et lån i banken.
Om virksomheden
Virksomheden Lyngsaa i Frederikshavn designer, udvikler og producerer LED-belysning til bl.a. skibe, havne og sportsarenaer. Ud over deres faste varesortiment leverer Lyngsaa skræddersyede løsninger, hvor LED-belysningen bliver specialdesignet. Alle virksomhedens opgaver er forskellige fra kunde til kunde. Bl.a. har Lyngsaa leveret LED-indsatser til de fine, gamle krystallamper på Kongeskibet Dannebrog. Virksomheden har også leveret lyssætning til Norges største indendørsarena, Telenor Arena, i Oslo for syv mio. kr.

Selvom det gik godt i virksomheden, er det dyrt at sige ja til nye projekter.

Udfordring

Lyngsaa har gennem de sidste år fået flere og flere ordrer i bogen, og det gav mulighed for at udvide forretningen og tage endnu flere kunder ind. Men ved hvert projekt skal virksomheden bruge særligt materiale og produktionsudstyr, som derfor bliver fremstillet specielt til lejligheden. Det var bl.a. tilfældet ved Telenor Arena, hvor specielle komponenter skulle betales tre måneder forud for levering. Det betød, at virksomheden i lange perioder stod med mange udgifter og få indtægter. Kapitalbindingerne gav Lyngsaa begrænsede handlemuligheder, og gjorde det svært for virksomheden at tage nye kunder ind. Men med en Vækstkaution fra Vækstfonden, kunne Lyngsaa få den nødvendige finansiering i banken, så likviditeten ikke længere var en udfordring. 

”Selvom det gik godt i virksomheden, er det dyrt at sige ja til nye projekter. Og jeg havde faktisk ikke troet, det skulle blive et problem at skaffe ekstra kapital, men bankerne er blevet lidt mere forsigtige siden krisen. Heldigvis foreslog Nordjyske Bank en Vækstkaution fra Vækstfonden, og så lykkedes det at få den nødvendige finansiering, således at vi i dag står med et unikt produkt, der kan sælges i hele verden,” fortæller Torben Laustsen, adm. direktør i Lyngsaa.

Om Lyngsaa

Stiftet: 8
Medarbejdere: 1985
Produkt: LED-belysning
Finansiering: Vækstkaution

Lyngsaas hjemmeside