Falby Design

Livsstilsprodukter blev til levevej


Familien Falby er en kreativ familie med en passion for design, boligtilbehør og livsstilsprodukter. Længe havde de drømt om at gøre familiehobbyen til familieforretning. Med en Vækstkaution faldt opstartskapitalen på plads, og Falby Design sælger nu sine produkter til varehuskæder landet over.

Om virksomheden
Falby Design blev etableret i 2013 af Sara Falby og Anders Saur. Saras forældre, Karin og Anker, var med helt fra start og arbejder også i virksomheden. Familien har altid haft en forkærlighed for design og boligtilbehør og besluttede at gøre familiehobbyen til familieforretning. Virksomheden designer og producerer boligtilbehør og livsstilsprodukter som porcelæn, køkkenudstyr, boligtekstiler og papirvarer. Produkterne bliver solgt til danske og europæiske varehuskæder i form af private label-kollektioner. Det vil sige, at hver kollektion er unik og tager udgangspunkt i kundens ønsker og brand. Fx har Falby Design leveret en julekollektion til Rema 1000 med alt fra tekstiler og postkort til krus og kopper. På kundelisten finder man også Post Danmark, OK Benzin og Dansk Supermarked.

Udfordring
Familien havde længe haft ambitioner om at starte deres egen virksomhed. Men det har været svært at gøre passionen for design til en levevej. Det er nemlig dyrt at bygge en virksomhed op helt fra bunden, og de manglede finansiering. Familien henvendte sig til flere banker, men ingen ville låne dem pengene. Til sidst besøgte de Nordea i Randers, og her blev virksomheden kunde.

Vi har haft store udfordringer med at finde en bank, der troede på projektet

Banken troede på projektet, og sammen med Vækstfonden, der kautionerede for lånet, fik Falby Design den opstartskapital, de skulle bruge til at skyde drømmen i gang.

”Vi har haft store udfordringer med at finde en bank, der troede på projektet og turde tage de første skridt med os. Det er ikke altid det nemmeste i kølvandet på finanskrisen. Heldigvis så Nordea i Randers mulighederne i Falby Design, og det er rigtig dejligt, at vi i samarbejde med Vækstfonden fik opstartskapitalen på plads,” fortæller Sara Falby, administrerende direktør i Falby Design.  

Fakta om Falby Design

Stiftet: 2013
Medarbejdere: 5
Produkt: Design og produktion af boligtilbehør og livsstilsprodukter
Finansiering: Vækstkaution til nystartet virksomhed

Falby Designs hjemmeside