Deli'en

Succesfuld Aarhus-deli har fået en søster


I 2011 åbnede to kokkeuddannede iværksættere deres første deli i Aarhus. Den blev hurtigt en succes, og blot tre år senere kunne Simon Schillums Mogensen og Martin Fryd Christensen med kaution fra Vækstfonden slå dørene op til endnu en butik.
Flere end 200 forskellige vine på glas. Og en kølemontre og hylder fyldt med hjemmelavet rilette, tapenade, chokolade og marmelade. Det er bare nogle af de tilbud, der møder kunderne i Deli’en på Nordre Strandvej i Aarhus, som åbnede i maj 2014. Her kan både købes mad i restauranten, ligesom der er frosne færdigretter af høj kvalitet under temaet klassisk, fransk bondemad. Alt sammen med filosofien om at man her kan få et stort måltid hjemmelavet mad for under 100 kroner.

Det er en udfordring at finde finansiering til at åbne en ny forretning, særligt i den her branche, siger Simon Schillums Mogensen.

Udfordring
Martin Fryd Christensen og Simon Schillums Mogensen åbnede deres første deli i 2011 i Jægergårdsgade, Aarhus. Butikken blev hurtigt en succes med en omsætning på ca. 4 mio. kr., og tre år senere besluttede de to iværksættere derfor at åbne endnu en butik. Det lykkedes de to at stable den nye butik på benene for et beskedent beløb, blandt andet ved at sikre lange betalingsfrister fra deres leverandører og møblere butikken med loppefund. Den nødvendige startkapital til bl.a. renovering og indkøb kom i hus via en Vækstkaution, hvor Vækstfonden kautionerede for iværksætternes lån i banken.

Ejere og ledelse

Deli’en på Nordre Strandvej er ligesom søsterbutikken i Jægergårdsgade ejet af Martin Fryd Christensen og Simon Schillums Mogensen. Begge iværksættere er kokkeuddannede og står derfor også gerne bag gryderne, hvor de desuden får hjælp af et par kokkeelever.

Fakta om Deli'en

Stiftet: 2014
Medarbejdere: Ca. 7
Produkt: Deli med salg af færdigretter, vin og delikatesser samt morgenmad og aftenservering.
Finansiering: Vækstkaution

Deli'en hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

PME

Pernille Meilvang
Kautionskundechef

M +45 30 12 51 20
pme@vf.dk