Dao Aviation

Vi kender ikke dagen, før den er forbi


En almindelig 8-16-dag eller en uventet tur til Nepal? Hos DAO Aviation i Roskilde bliver dagen sjældent som planlagt, når arbejdsopgaverne bl.a. består af vedligeholdelse af det ene af blot to fly i verden, som er i stand til at bringe dristige bjergbestigere helt frem til foden af Mount Everest.
DAO Aviation er en af fire internationale specialister i den særlige turbopropmotor TPE331, som bruges i mange mindre fly – især i udviklingslande og i nogle af verdens barskeste områder. DAO Aviation yder eksempelvis service på de fly, der kan lande i Himalaya-bjergene tæt på Mount Everest.

Med et lån i Sydbank med Vækstkaution fik DAO Aviation mulighed for at opkøbe Dansk Fly Elektronik ApS og sætte skub i planerne om at etablere en afdeling i udlandet.

”Med opkøbet af virksomheden kan vi yde support på både de mekaniske og elektroniske dele på flyet og dermed styrke vores position på markedet,” siger administrerende direktør og medejer Jimmy Binderup Andersen.

Manglende sikkerhed
Som andre virksomheder oplevede DAO Aviation, at det kan være vanskeligt at bruge erhvervsejendomme som sikkerhed for lån:

”Vi kunne ikke finansiere vores vækst med friværdien i hangarer og bygninger, selvom vi har oplevet stabil fremgang de seneste år. Beliggenheden i lufthavnen og de specielle bygninger gjorde det ganske enkelt vanskeligt,” fortæller direktøren.

En flok eventyrere
DAO Aviation beskæftiger en helt særlig type medarbejdere, for arbejdsdagen er stort set uforudsigelig på kontoret i Roskilde Lufthavn, når medarbejderne med kort varsel bliver sendt ud i verden.

”Vi kender aldrig dagen, før den er forbi. Når man er en af de få specialister i verden, der kan håndtere denne specielle motortype, må man stå til rådighed og være klar til at pakke tasken og flyve til Nepal, hvis det er det, der kræves. Det er dyrt at holde fly på jorden, for de tjener kun penge, når de er i luften,” siger Jimmy Binderup Andersen, som ikke tøver med at kalde sine medarbejdere eventyrere.

Fakta om Dao Aviation

Stiftet: 1979
Medarbejdere: 50
Produkt:
Servicering, renovering og salg af mindre og mellemstore fly, turbopropmotorer samt fly- og motorkomponenter til hovedsageligt udenlandske kunder
Finansiering: Vækstkaution for et lån i et pengeinstitut
  Dao Aviation hjemmeside