Cetrea

Vækstkaution sikrede eksporteventyr


Virksomheden Cetrea skulle arbejde hårdt for hurtigt og fleksibelt at skaffe den finansiering, der skulle til for at realisere et succesfuldt eksporteventyr. Et banklån med Vækstkaution blev løsningen, og nu kan virksomheden rette blikket mod udlandet.
Cetrea udvikler moderne it-systemer, der hjælper hospitaler med logistik i forbindelse med operationer og akutmodtagelse ved fx at forbedre overblik, koordinering og kommunikation. Stort set alle regioner i Danmark er på kundelisten sammen med flere hospitaler i Norge og Sverige.

Akut behov for lån
Efter at have indledt et samarbejde med firmaet Systematic A/S, der udvikler kliniske informationssystemer, åbnede der sig nye døre til USA, Storbritannien og Finland, som skabte et øget behov for kapital.

”I kraft af vores nye samarbejde med Systematic fik vi et akut behov for kapital til at gøre vores produkter klar til at indtage de nye markeder. Vi stod med en unik mulighed. Uden lånet med Vækstkaution havde vi fx ikke kunnet ansætte nye medarbejdere til at løse opgaven,” siger adm. direktør i Cetrea, Hans Erik Henriksen.

Fik råd til 15 nye medarbejdere
I kraft af den branche, Cetrea befinder sig i, er en stor del af medarbejderne højtuddannede videnarbejdere. Derfor er der et højt lønniveau i virksomheden. Vækstkautionen er dermed bl.a. med til at finansiere lønudgifter til 15 nye medarbejdere.

”På nuværende tidspunkt har vi 44 ansatte, men vi forventer, at der om et år vil være over 50. Sagen er, at vi har et rigtig godt produkt, og baseret på erfaringer fra lignende forretninger i udlandet regner vi med, at vi får en omsætning på over 250 mio. kr. inden for de næste seks år. Det betyder, at vi sandsynligvis vil komme op i en størrelsesorden på over 100 medarbejdere,” siger Hans Erik Henriksen.

Ubureaukratisk proces
Hans Erik Henriksen ser tilbage på samarbejdet med Nordea og Vækstfonden med tilfredshed.

”Jeg er positivt overrasket over, hvor let, smertefrit og ubureaukratisk det har været at få Vækstkaution. Samarbejdet har været særdeles fleksibelt, og der gik ikke længe, fra vi ansøgte, til vi fik den første rate. Det betyder, at vi kan komme i gang med det samme og ikke skal spilde tid, ressourcer og markedsandele på at vente på den fornødne kapital,” siger Hans Erik Henriksen.

Om Cetrea

Stiftet: 2006
Medarbejdere: 35
Produkt:
Udvikling og salg af it til hospitaler
Finansiering: Vækstkaution for et lån i et pengeinstitut
  Cetrea hjemmeside