Autolog Systems

Kaution skabte nye vækst­muligheder


Stifterne af Autolog Systems havde planer om at ekspandere virksomheden til hele Skandinavien. Banken kunne imidlertid ikke give det nødvendige lån på grund af manglende sikkerheder. Med en Vækstkaution kunne de føre planerne ud i livet.
Autolog Systems er en dansk softwarevirksomhed, der har specialiseret sig i at skabe GPS-baserede kørebøger og flådestyringsløsninger til fx transport-, fragt- og logistikbranchen. Virksomheden voksede hurtigt, indtil finanskrisen ramte, og det blev svært at finde den finansiering, der skulle til for at fortsætte væksten.

Vigtigt at bevare konkurrenceevnen
Uden finansiering måtte Autolog Systems sætte deres vækstplaner i bero. Men det var ikke en optimal løsning, fortæller adm. direktør Robert Holm. Virksomhedens vækstplaner handlede nemlig ikke kun om at blive større, men også om at bevare deres konkurrenceevne:

”Vi sad midt i suppedasen og tænkte, at så gør vi det bare i det tempo, hvor det nu engang kan lade sig gøre. Men det viser sig hurtigt, at man faktisk er tvunget til at vækste for ikke at blive rendt over ende af konkurrenterne. Hvis man ikke følger hurtigt nok med udviklingen, bliver man hægtet af. Derfor er man også nødt til at have finansieringen med.”

I gang med ekspansion
En Vækstkaution kom i spil, da det blev klart for Robert Holm, at han ikke kunne stille nok sikkerheder i fx hus eller bil for det lån, der var nødvendigt for at få virksomheden ud over Danmarks grænser. Det fik finansieringen i banken til at falde på plads.

”Hvis ikke vi havde fået lån med Vækstkaution, havde vi ikke kunnet udnytte det vækstpotentiale, der lå i markedet. Vi har haft vores plan i støbeskeen længe, og nu kan vi udføre den langt hurtigere, end vi først havde forestillet os. Det giver os nogle stærke konkurrencefordele. I den nærmeste fremtid vil vi ansætte nye medarbejdere og udvide forretningen, så vi kan sælge vores produkter på både det norske og svenske marked.”

Om Autolog Systems

Stiftet:
2006
Medarbejdere: 18
Produkt:
Elektroniske kørebøger og flådestyringssystemer til fx transport-, fragt- og logistikbranchen
Finansiering: Vækstkaution for et lån i et pengeinstitut
  Autolog Systems hjemmeside