Kærsgaard

Fik ordre på 594 altaner og brug for kapital


Smedevirksomheden Kærsgaard i Løgstrup ved Viborg har på bare tre år opbygget en god forretning, hvor de udvikler en innovativ altanplatform. Virksomheden vandt en ordre på 594 altaner til Tårnbyparken på Amager. Men kontrakten på 40 mio. kr. krævede en byggegaranti på 6 mio. kr., og det var for stor en mundfuld for banken. På en uge kom finansieringen på plads med en Vækstgaranti.
Om virksomheden
Kærsgaard blev i 2012 etableret af Bent Kærsgaard, som har mere end 20 års erfaring fra stålbranchen. Og han har fået smedegenerne ind med modermælken. Både bedstefar, far og farbror har drevet lokale smedevirksomheder i Viborg-området. Kærsgaard har specialiseret sig i at styre store stålentrepriser, og en anden del af forretningen, der er i vækst, består i at producere og montere altaner på almene boliger. Kærsgaard har nemlig udviklet en innovativ altanplatform, der er stilren og nem at integrere med den eksisterende byggestil. Platformene har en lang levetid, er billige at vedligeholde og nemme at opsætte. I 2014 omsatte virksomheden for 25 mio. kr., og samme år fordoblede de antallet af medarbejdere, så de i dag har 17 ansatte.

Havde vi ikke fået en Vækstgaranti, havde vi måtte afvise en kontrakt på 40 mio. kr.

Udfordring
Kærsgaard kom godt fra start med nogle fornuftige stålentrepriser i ordrebøgerne. I sommeren 2014 vandt virksomheden et udbud om at producere og opføre 594 altaner til lejlighederne i Tårnbyparken på Amager. Kontraktsummen var på 40 mio. kr., og det krævede, at virksomheden kunne stille en for branchen almindelig AB92 byggegaranti på 6 mio. kr. På trods af at Bent Kærsgaard har lang erfaring fra branchen og har vist gode resultater, var beløbet for stort til, at banken kunne stille en garanti. På en uge sikrede Vækstfonden ordren med en Vækstgaranti og etablerede en garantiramme på 12 mio. kr., så Kærsgaard fik mulighed for at tage imod endnu flere store ordrer.

”Havde vi ikke fået en Vækstgaranti, havde vi måtte afvise en kontrakt på 40 mio. kr. I byggebranchen arbejder vi med standardaftaler som AB92, og det er derfor helt normalt, at vi skal stille store byggegarantier ved store projekter,” fortæller stifter og adm. direktør Bent Kærsgaard.

Om Kærsgaard

Stiftet: 2012
Medarbejdere: 17
Produkt: Altaner til almene boliger
Finansiering: Vækstgaranti

Kærsgaards hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

Mogens Andersen

Mogens Andersen
Erhvervskundechef

M +45 40 44 70 07
moa@vf.dk