Roshield

Fynske panserplader beskytter soldater i krig


Roshield har siden 2005 vokset sig til at være en af de vigtigste leverandører af letvægtspanser til militære køretøjer og skudsikre veste. Med et indskud på 11,5 mio. kr. fra Erhvervsinvest fik Roshield skabt en stærk virksomhed. På blot to år femdoblede virksomheden sin omsætning og blev købt af hollandske TenCate for 258 mio. kr.
Når den danske hær eller soldater fra NATOs styrker drager i krig, er mange af deres pansrede køretøjer beskyttet med panserplader, som er produceret af fynske Roshield. Virksomheden har udviklet et materiale, der gør vognene lettere, og derfor bruger de meget mindre brændstof. I dag er Roshield en del af TenCate Advanced Armour og en af de tre vigtigste spillere på verdensmarkedet inden for beskyttelsesindustrien.

Fra amputeret virksomhed til stor succes    
I 2005 blev Roshield skilt ud fra den fynske industrikoncern, Roulunds Tech. På det tidspunkt havde virksomheden 10 medarbejdere og en omsætning på 15-20 mio. kr. I 2003 gik Danmark i krig i Irak, og det danske forsvar købte ind for at opgradere hærens udstyr. Det skabte muligheder i markedet for Roshield. For at kunne levere til de store projekter, måtte virksomheden dog først opbygge en organisation. De manglede bl.a. en udviklingsafdeling samt kontorer og produktionsfaciliteter.

”Vi havde forskellige projekter i pipelinen til en samlet værdi på omkring 1 mia. kr., som lå 5-6 år ud i fremtiden. Men vi havde brug for vækstkapital til at lykkes. Erhvervsinvest investerede 11,5 mio. kr. i Roshield. Og med kapitalfonden ombord fik vi i løbet af to år skabt en funktionsdygtig virksomhed”, fortæller Peter Bertelsen, direktør i Roshield/TenCate.

Stor global spiller
Med investeringen fra Erhvervsinvest og en ny bestyrelse fik Roshield for alvor vind i sejlene. På blot to år var omsætningen femdoblet til knap 100 mio. kr., og antallet af ansatte var steget fra 10 til 25.

”Sammen med Erhvervsinvest fik vi skabt en sund forretning, som var konkurrencedygtig og attraktiv,” forklarer Peter Bertelsen.
Der gik ikke lang tid, før hollandske TenCate købte virksomheden for 258 mio. kr. Siden Roshield er kommet under nye ejere, tæller Roshield 40 ansatte i Vissenbjerg på Fyn, med udviklingsafdeling, produktion, salg og administration under et tag.

Om Roshield

Stiftet: 2005
Medarbejdere: 250 globalt - fordelt på fire TenCate Fabrikker, heraf 40 i Vissenbjerg
Produkt: Letvægtspanserplader til beskyttelse af militære køretøjer, krigsskibe, fly og personelbeskyttelse
Finansiering: Kapital fra Erhvervsinvest, som Vækstfonden har investeret i

TenCates hjemmeside