Nissumgård

Gårdejer vil skabe moderne landbrug med alsidig forretningsmodel


Ny ejer på Nissumgård Henrik Ehm Hansen arbejder målrettet på at skabe en storbedrift med flere forretningsområder. Derfor har han planer om at fokusere på det hestecenter og udlejning af jordarealer, som bedriften også har og med slagtesvinsproduktion som hovedindtægt. Den unge landmand købte bedriften ved hjælp af et Etableringslån fra Vækstfonden.

Ved Skanderborg på den jyske østkyst ligger Nissumgaard, som har fået 34-årige Henrik Ehm Hansen bag roret. Nissumgaard er en stor bedrift med både produktion af slagtesvin fra 7 kg, et hestecenter med ridebaner og udlejningsbokse, en nyrenoveret hovedbygning med udlejning, boligudlejning og bortforpagtning af jordarealer. Den unge landmand vil drive et moderne landbrug med respekt for ejendommens historie, hvor ejendommens mange muligheder danner rammerne om en tidssvarende og fremsynet bedrift.  
 
”På Nissumgaard er slagtesvin vores primære forretning og fokusområde. Men jeg tror på, at forretningen kan nyde godt af, at man også ser på de mange andre muligheder, der er på en bedrift. At have flere ben at stå på. Derfor skal vi fortsat prioritere hestecenter og udlejning på Nissumgaard” fortæller Henrik Ehm Hansen. 
 
Henrik Ehm Hansen købte Nissumgaard i august 2017, og at valget faldt på Nissumgård var ikke tilfældigt. Her slog Henrik Ehm Hansen sine folder som barn og teenager, før familien solgte gården til andre ejere. Den hjemvendte landmand har altid haft en plan om en dag at købe ejendommen tilbage: 
 
”Min drøm er at drive et sundt og moderne landbrug på Nissumgaard. Fordi jeg tror på, at det er en god forretning, der er værd at investere i. Dansk landbrug leverer højkvalitetsprodukter til hele verden, hvad enten det drejer sig om mælk, kvæg eller svin. Det skal Nissumgaard være en del af i fremtiden” fortæller Henrik Ehm Hansen. 
 

Dansk landbrug er helt fantastisk, fordi vi har kvalitetsfødevarer lige ved hånden

Udfordring at skaffe finansiering dansk landbrug 
Til trods for de mange muligheder var Nissumgaard forgældet, da Henrik Ehm Hansen begyndte at se på forretningen. Og der var behov for at gentænke en samlet strategi for de forskellige forretningsområder. Derfor krævede overtagelsen, at nogle troede på projektet og på Henrik Ehm Hansens strategi. Efter en snak med banken fik landmanden kontakt til Vækstfonden, som med et Etableringslån og et Vækstlån medfinansierede købet af bedriften. 

”Fra starten har min udfordring været at skaffe kapital i en branche, der ikke har været i medvind de seneste år. Vækstfonden har haft en virkelig stor forståelse for min bedrift, for dét at drive landbrug og hvilke udfordringer, det indebærer. Det har givet mig et virkelig godt fundament at starte på, og så har de været bindeleddet mellem mig og andre finansieringspartnere” fortæller Henrik Ehm Hansen.  
 
For den unge landmand byder fremtiden først og fremmest på stille og roligt at få etableret et velfungerende landbrug, men Henrik Ehm Hansen har ambitioner om, at Nissumgaard skal ligge i top i dansk landbrug.  
 
”Dansk landbrug er helt fantastisk, fordi vi har kvalitetsfødevarer lige ved hånden, og det er en af grundene til, at jeg er blevet landmand. Det er min ambition at Nissumgaard skal fremstå som en tidssvarende produktionsejendom i toppen af dansk landbrug” afslutter Henrik Ehm Hansen.

Om Nissumgård

Stiftet: 2017
Medarbejdere: 3
Produkt: Slagtesvineproduktion fra 7 kg, udlejning af hestestald/bokse, udlejning af lejligheder og tilhørende boliger.
Finansiering: Etablerings- og Vækstlån

Kontakt Vækstfonden

gvbgv

Karsten Brixen
Landbrugskundechef, Randers

M +45 24 28 04 74
kbr@vf.dk