Grobsgård

Etableringslån sikrer tredje generation


Hele sit liv har 32-årige Jesper Hjortkjær arbejdet målrettet på at overtage Grobsgård. Han er vokset op på gården, der har været i familien, siden hans farfar etablerede bedriften i 1937. Men købsprisen på et tocifret millionbeløb er noget af en mundfuld for en ung førstegangskøber, og Jesper Hjortkjær kunne ikke stille sikkerhed for de sidste 10 pct. af finansieringen. Et Etableringslån til landbrug sikrede ham gården.
Virksomheden

I Lemvig ligger Grobsgård, der er en moderne mælkeproduktion med tilhørende landbrugsejendom. 32-årige Jesper Hjortkjær har netop overtaget gården efter sin far, og Grobsgård har nu været i familien i tre generationer. Bedriftens 200 malkekøer leverer hvert år ca. 11.400 liter mælk pr. ko til Arla, og gården sælger desuden årligt omkring 50 slagtekøer til Danish Crown. Jesper Hjortkjær dyrker selv sit foder til dyrene på de i alt 165 hektarer, og desuden sår og presser han halm for andre landmænd i området.

Den sidste del af finansieringen var den sværeste for banken at dække.

Udfordring
Jesper Hjortkjær har hele sit liv arbejdet målrettet på at overtage forældrenes bedrift. Han er vokset op på gården og har altid hjulpet til ved siden af studierne på Landbrugsskolen. Jesper Hjortkjær har allerede haft flere job som fodermester på forskellige bedrifter, og som optakt til overtagelsen har han siden 2007 fungeret som driftsleder på forældrenes gård. Prisen på Grobsgård var et større tocifret millionbeløb, og realkreditinstituttet og banken kunne finansiere ca. 90 pct. af købesummen. Jesper Hjortkjær skulle derfor stille sikkerheder for de sidste 10 pct. i banken. Det er en stor mundfuld for en ung førstegangskøber. Med et Etableringslån til landbrug suppleret med et Vækstlån kom hele finansieringen på plads.

”Den sidste del af finansieringen var den sværeste for banken at dække. Derfor er jeg utrolig lettet over, at Vækstfonden kom på banen. Processen var smertefri, og inden for en uge stod Vækstfonden på gården og gav tilsagn til lånet,” siger den nye gårdejer Jesper Hjortkjær.

Om Grobsgård

Stiftet: 1937
Medarbejdere: 4
Produkt: Moderne mælkeproduktion
Finansiering: Etableringslån til landbrug suppleret med et Vækstlån

Kontakt Vækstfonden

Jacob Autzen

Jakob Autzen
Landbrugskundechef, Randers

M +45 26 24 74 70
jau@vf.dk