Tresu

Danske maskiner til emballagetryk oplever stor efterspørgsel i hele verden


Tresu er en af verdens førende producenter af flexotrykmaskiner og tilbehør til trykindustrien. I 2010 stod virksomheden over for et generationsskifte. Erhvervsinvest kom med ombord for at gennemføre skiftet, udvikle virksomheden og udleve dens vækstpotentiale. Senest har virksomheden bl.a. solgt trykmaskiner til både USA og Kina for mere end 150 mio. kr.
De fleste danskere kender Solgryn, Tetra Paks 1-liters kartoner eller skrabejulekalenderne fra Danske Spil. Alle de produkter har været en tur igennem Tresus trykmaskiner. Virksomheden er specialister inden for flexotryk. En trykteknologi, der primært er baseret på vandfarver, og som derfor er meget miljøvenlig. Tresu blev stiftet i 1981, og virksomheden er i dag en af verdens førende virksomheder inden for tryk til emballageindustrien.

Fokus på kerneydelsen
Gennem flere år havde Tresu arbejdet med et generationsskifte. Den daværende ejerkreds, som bestod af de fire grundlæggere af virksomheden, havde ikke længere fokus på at udvikle forretningen. I 2010 henvendte Erhvervsinvest sig og fik overbevist ejerkredsen om at lade fonden investere i Tresu med henblik på at udvikle virksomheden og udleve vækstpotentialet. Med fonden ombord fik Tresu tilført både kapital og en ny vækststrategi.

”Hvis virksomheden skulle vokse og udvikle sig, var vi nødt til at foretage nogle investeringer. Og i samarbejde med Erhvervsinvest fik vi investeret virksomhedens indtjening i bl.a. et nyt full-scale demorum for flexotryk. Desuden fik vi sat fokus på kerneydelsen – flexotryk – og lukket øvrige aktiviteter ned,” forklarer adm. direktør i Tresu, Søren Maarssø.

Ny strategi satte skub i væksten

Sammen med Erhvervsinvest vendte Tresu udviklingen, og i 2012 havde virksomheden igen løftet omsætning med knap 50 pct. Investeringen fra fonden blev brugt til at videreudvikle Tresus flexotrykteknologi.

”Før producerede vi skræddersyede maskiner til den enkelte kunde. Det var dyrt! For vi skulle starte forfra hver gang, vi fik en ny kunde. Vi valgte derfor at producere en mere mainstream trykmaskine rettet mod markedet, som flere kunder kan bruge. Det betød, at vi kunne reducere produktionsprisen væsentligt, og at markedet blev større,” fortæller Søren Maarssø.

Inden for de sidste to år har virksomheden fået hul igennem til det internationale marked inden for lotteriindustrien. For nylig har Tresu leveret flexotrykmaskiner til både Kina og USA til en samlet værdi af over 150 mio. kr. Ud over de 210 ansatte på hovedkontoret i Bjert ved Kolding, har Tresu 45 ansatte i Tyskland, Kina, Italien, Japan og USA.

Om Tresu

Stiftet: 1981
Medarbejdere: 255 på globalt plan – 210 af dem i Bjert ved Kolding
Produkt: Flexotrykmaskiner og tilbehørsprodukter til bl.a. emballage samt
Finansiering: Kapital fra Erhvervsinvest, som Vækstfonden har investeret i.

Tresus hjemmeside