Sports Group

Vild vækst og nye kæmpeordrer krævede mere kapital


På blot to år har iværksætterne bag sportstøjsproducenten Sports Group i Ikast tredoblet deres omsætning. I dag omsætter de for over 100 mio. kr. Den vilde vækst, store kapitalbindinger og nye kæmpeordrer udfordrede virksomhedens likviditet, og banken kunne ikke stå for hele finansieringen alene.
Om virksomheden

Skitøj, huer og handsker, regntøj, løbebukser og svømmetøj er bare få af produkterne fra Sports Group, som designer og producerer sports- og fritidstøj til både børn og voksne. Den midtjyske virksomhed blev stiftet i 2012, og i dag bliver deres tre mærker Whistler, Zigzag og Endurance solgt i mere end 350 butikker i hele Skandinavien. Sports Group gør det attraktivt for sportsforretninger at sælge deres produkter. Gode og fleksible leverandørforbindelser og en innovativ forretningsmodel gør, at de kan tage en markant lavere avance på deres produkter end deres konkurrenter uden at gå på kompromis med kvaliteten. Slutkunderne er vilde med produkterne, og virksomheden omsætter i dag for over 100 mio. kr.

Alle vores sparepenge var brugt, og vi havde brug for mere kapital til at forudbetale produktionen af tøjet.

Udfordring
Sports Group kom godt fra start og omsatte allerede det første halve år for 29 mio. kr. På bare to år havde de mere end tredoblet omsætningen. I sommeren 2014 fik virksomheden en kæmpe ordrepulje og mulighed for at fortsætte væksten. Men de nye vækstmuligheder blev udfordret. Fra Sports Group lagde ordrerne hos leverandørerne i Kina, til de fik betaling fra deres kunder, gik der 8-10 måneder. Det betød, at den nystartede virksomhed i en lang periode stod med store kapitalbindinger, som udfordrede virksomhedens likviditet. Den eksplosive vækst gjorde det svært for banken at løfte finansieringen alene. Da Vækstfonden tilbød at bidrage til en samlet finansieringsløsning med et Ansvarligt lån, der styrkede virksomhedens soliditet, kunne banken være med igen.

”Alle vores sparepenge var brugt, og vi havde brug for mere kapital til at forudbetale produktionen af tøjet. Alternativet var, at vi skulle annullere nogle af vores ordrer. Heldigvis fik vi finansieringen på plads med hjælp fra Vækstfonden. I dag kan vi låne næsten alle de penge, vi vil og sætte fuld skrue på nye eksportmarkeder,” fortæller stifter og adm. direktør i Sports Group Bjarne Jeppesen.

Om Sports Group

Stiftet: 2012
Medarbejdere: 34
Produkt: Sports- og fritidstøj
Finansiering: Ansvarligt lån

Sports Groups hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

Henrik Holst Elstrøm

Henrik Holst Elstrøm
Erhvervskundedirektør

T +45 35 29 86 85
M +45 23 25 10 93
hhe@vf.dk