Jydsk Aluminium Industri

Kapitaltung produktion styrket af bedre bankvilkår


Når Jydsk Aluminium Industri starter en ny produktion op, kræver det store investeringer, der udfordrer virksomhedens finansielle vilkår. Et Ansvarligt lån fra Vækstfonden styrkede virksomhedens soliditet. Og lånet blev derfor en løftestang for bedre vilkår i banken og 100 pct. opbakning til at fortsætte vækstplanerne.
Om virksomheden

I Herning ligger et af Europas største aluminiumsstøberier med 230 ansatte og en årlig omsætning på omkring 230 mio. kr. Jydsk Aluminium Industri smelter aluminium i store ovne og støber og forarbejder den flydende sølvgrå masse til højteknologiske emner. Alle produkter bliver skabt i tæt samarbejde med kunderne, som typisk findes blandt internationale producenter af bl.a. højspændingsanlæg, pumper og biler. På kundelisten er bl.a. BMW, Siemens og Volvo. Fælles for dem alle er, at de stiller høje krav til kvalitet, dokumentation og leveringssikkerhed. I kølvandet på finanskrisen oplevede Jydsk Aluminium Industri en kraftig vækst, som betød at virksomheden måtte investere massivt i nye maskiner, bygninger og medarbejdere.

      Lånet betyder, at vi har fået bedre vilkår i banken og 100 pct. opbakning til vores vækstplan
Udfordring
De sidste år har virksomheden udlevet en aggressiv vækstplan, som har handlet om at starte nye internationale samarbejder og produktserier op. Virksomheden har i dag bl.a. en stor aftale med BMW om at udvikle og producere et aluminiumsstøbt baghjulsophæng til en nyudviklet sportsmotorcykel, som netop er kommet på markedet. Hver gang virksomheden indleder et nyt projekt, kræver det store investeringer i ny teknologi og uddannelse af medarbejderne. De massive investeringer gennem flere år samt den kapitalkrævende opstart af ny produktion udfordrede virksomhedens soliditet og finansielle vilkår. Et Ansvarligt lån fra Vækstfonden, der fungerer som egenkapital, styrkede virksomhedens soliditet. Og lånet blev derfor en løftestang for, at Jydsk Aluminium Industri fik bedre vilkår i banken og 100 pct. opbakning til at fortsætte deres vækstplaner.

”Lånet betyder, at vi har fået bedre vilkår i banken og 100 pct. opbakning til vores vækstplan,” siger adm. direktør i Jydsk Aluminium Industri, Kenn Risbjerg Christensen.

Om Jydsk Aluminium Industri

Stiftet: 1945
Medarbejdere: Ca. 230
Produkt: Støber og forarbejder aluminium til højteknologiske emner til store kunder i fx bilindustrien
Finansiering: Ansvarligt lån

Jydsk Aluminium Industris hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

Henrik Holst Elstrøm

Henrik Holst Elstrøm
Erhvervskundedirektør

T +45 35 29 86 85
M +45 23 25 10 93
hhe@vf.dk