Fiberline

Medvind på verdens­markedet


Fiberline, der producerer kompositmaterialer, har med et Ansvarligt lån styrket sin soliditet. Dermed er virksomheden nu rustet til for alvor at skrue op for væksten på eksportmarkederne.
Lidt uden for Middelfart ligger en af Danmarks største produktionshaller på 22.000 m2. Her har virksomheden Fiberline produceret kompositmaterialer siden 2006, hvor de oprindelige lokaler i Kolding blev for trange. Året efter besluttede ledelse og bestyrelse at gøre virksomheden mindre afhængig af vindmølleindustrien og i stedet fokusere ligeligt på tre forretningsområder: Strukturelle profiler til fx brokonstruktioner, profiler til vindues- og facadebranchen samt komponenter til vindmøller. Og den strategi har vist sig at virke.

Udfordring
I 2013 stod Fiberline over for yderligere vækst, blandt andet hjulpet på vej af de skærpede energikrav til vindues- og facadeindustrien samt en stigende optimisme i byggebranchen. Virksomheden forventer derfor en markant omsætningsstigning, og en stor del af væksten kommer til at foregå på eksportmarkederne, som allerede i dag tegner sig for 90 pct. af virksomhedens omsætning. Men for at gennemføre den ambitiøse vækstplan var der brug for at styrke soliditeten i virksomheden. Som alternativ til at få egenkapital ind, fik Fiberline i stedet et Ansvarligt lån.

”Vi havde et behov for at styrke virksomhedens soliditet. Og da vi samtidig gik ind i en vækstfase, opstod der et behov for også at polstre likviditeten yderligere. Det behov kunne vi dække ved at få et Ansvarligt lån fra Vækstfonden,” siger Peter Thorning, adm. direktør i Fiberline.

Fakta om Fiberline

Stiftet: 1979
Medarbejdere: 170
Produkt: Produktion af kompositmaterialer til vindmølleindustrien og byggebranchen
Finansiering: Ansvarligt lån

Fiberline hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

Peter Bo

Peter Bo
Erhvervskundechef

T +45 35 29 86 63
M +45 50 60 79 61
pbo@vf.dk