Carta Finans

Ansvar­ligt lån skaber fynsk familievirksomhed


Siden 1989 har Carta Finans, der finansier salg af nye og brugte biler og campingvogne, oplevet solid udvikling. Malene Larsen øjnede muligheden for at købe sig ind i forretningen, som hun kender ganske godt, da hendes far ejer 50 pct. Med et Ansvarligt lån fra Vækstfonden lykkedes det hende at købe sin fars gamle partner ud, og virksomheden er nu 100 pct. familieejet og klar til fortsat vækst.
Om virksomheden
Carta Finans i Odense finansierer salg af nye og brugte biler og campingvogne til både private- og erhvervskunder. Siden 1989 har virksomheden samarbejdet tæt med forhandlere af biler og campingvogne, og listen tæller i dag over 200 forhandlere landet over. Hvert år finansierer Carta Finans flere end 1.000 handler med biler og campingvogne. Et af områderne med størst fremgang er leasing og især deleleasing. Her deler virksomhederne og medarbejderne omkostningerne, hvilket gør leasingen mere attraktiv for begge parter, bl.a. af skattemæssige årsager. Den solide udvikling betød, at Malene Larsen øjnede en mulighed for at købe sig ind i forretningen, som hun kendte ganske godt, da hendes far, Bent Ove Larsen, i forvejen ejede 50 pct. Drømmen om at være selvstændig og potentialet for at styrke salget var drivkraften.

Udfordring
Som et led i et generationsskifte var Malene Larsens mulighed at købe sin fars hidtidige partner ud af selskabet. Da dette krævede en vis kapital, opsøgte hun finansieringsmuligheder til købet gennem egen bank og i Vækstfonden. Løsningen blev et Ansvarligt lån, som gjorde det muligt for Malene Larsen at indtræde i virksomheden som nu er 100 pct. familieejet.

Hos Vækstfonden blev jeg mødt med en meget konstruktiv og konkret sparring i forhold til købet

”Hos Vækstfonden blev jeg mødt med en meget konstruktiv og konkret sparring i forhold til købet. De spilder ikke tiden, og det kan jeg godt lide. Jeg er glad for vores grundige forretningsplan og forberedelse” udtaler Malene Larsen, ny medejer af Carta Finans.

Nordea i Aarhus er også godt tilfreds med løsningen: ”Forløbet og samarbejdet med Carta Finans og Vækstfonden har været spændende og konstruktivt. Vi glade for, at vores kunder har mulighed for at trække på Vækstfonden – både Ansvarlige lån, Vækstlån og Vækstkautioner. Det betyder, at vi kan finde gode løsninger for vores kunder,” lyder det fra erhvervskundedirektør Ole Bjerglund Jensen.

Fakta om Carta Finans

Stiftet: 1989
Medarbejdere: 15
Produkt: Finansiering af biler og campingvogne til virksomheder og private
Finansiering:

Ansvarligt lån i forbindelse med ejerskifte


Læs mere på carta.dk

Kontakt Vækstfonden

Henrik Holst Elstrøm

Henrik Holst Elstrøm
Erhvervskundedirektør

T +45 35 29 86 85
M +45 23 25 10 93
hhe@vf.dk