Midtsjællandsk iværksætter vil hjælpe elever, der ikke trives i støjende klasseværelser

07. juli, 2022

Skolen Online er en uddannelsesplatform til elever, der ikke passer ind i de klassiske uddannelsesrammer. Vækstfonden yder lånefinansiering på en halv million kroner, og pengene skal bruges til at videreudvikle egne undervisningsmaterialer.

Skolen Onlines digitale platform tilbyder undervisning i mange forskellige forløb, både som enkeltfag, 1:1-undervisning, eller komplette skoleforløb. Alle tilbuddene henvender sig til elever, der ønsker andet end den traditionelle, fysiske skole, og det er deres ambition er at sikre en tryg undervisning med mere fritid til eleverne. Kommuner og skoler kan også bruge undervisningsløsningerne som supplement til den traditionelle undervisning.

Den alternative skoleudbyder har fået kapital fra Vækstfonden til at udvikle egne undervisningsmaterialer, styrke onlineklasserne og generelt udbygge Skolen Onlines univers, og det glæder stifter og leder, Tanja Schjellerup.

“For os handler det om at nytænke indlæring, samtidig med at vi omfavner teknologi og forskellige individer. For alle skal have lige muligheder for at gå i skole, uanset hvem de er” siger hun.

Tanja Schjellerup er bosat i Haslev og har været selvstændig erhvervsdrivende siden 2010. Med en læreruddannelse, en overbygning af pædagogisk filosofi og en nyligt afsluttet EMBA, så hun tidligt potentialet i utraditionelle undervisningsformer - også inden Covid-19 bragte onlineundervisning på skemaet.

Platformen kalder sig en skole i den bogstavelige forstand og læner sig op ad filosofien bag det græske ord, der bygger på intellektuel udfoldelse i sammenspil med fritid. For Skolen Online er det frie rammer, ro til fordybelse, samt faglig og social trivsel, der er i fokus.

Skolen Online er struktureret af iværksættere, lærere og udviklere med erfaring, der også interesserer sig for at uddanne nuværende og kommende generationer ved hjælp af fremtidens didaktiske og digitale muligheder. Virksomheden ser sig selv som en uafhængig skole, der tilbyder virtuel og digital live online undervisning, der dækker bredt og tværfagligt.

Udover det digitale fokus, er der også indtænkt undervisningsformer, der foregår offline, eksempelvis ved brug af læringspakker med fysisk undervisningsmateriale. Tanken er, at der er mange måder at lære på. Derfor kan man som elev få tilsendt fysisk materiale, der i sammenspil med den digitale undervisning skal bidrage til indlæringen. Det kan være 3D-briller, et kompas eller magneter.

Der er også rig mulighed for at følge med i undervisningen, hvis man som elev eksempelvis er bosat i udlandet. Den ro, der skal komme fra den nytænkende undervisningsform, skal bane vejen for energi til social og faglig trivsel hos eleverne.

Ifølge Pernille Pedersen Pape, Erhvervskundechef i Vækstfonden er det vigtigt, at børn og unge har mulighed for at lære og udvikle sig, også udenfor de sædvanlige rammer.

“Der skal være lige muligheder for at lære og uddanne sig, uanset hvilke forudsætninger, man kommer med. For Vækstfonden er det oplagt at samarbejde med Skolen Online, fordi investering i uddannelse er en investering i fremtid og i vækst. Og virksomheden er et godt eksempel på, hvordan teknologi kan benyttes til gavn for mange og gøre en forskel i hverdagssammenhænge,” siger hun.

Læs også

06-07-2022

Ny venturefond vil investere i startups ledet af kvinder og minoriteter

Unconventional Ventures rejser 90 millioner kroner i samarbejde med blandt andet Vækstfonden. Det er den første europæiske fond, der har som erklæret mål at investere i virksomheder stiftet af kvinder, mennesker med indvandrerbaggrund, LGBTQ+, samt et investeringsfokus på samfundsnyttig teknologi.

Statue foran Christiansborg
04-07-2022

Vækstfonden skal forvalte dansk forsvarsfond for NATO

Vækstfonden skal forvalte dansk forsvarsfond for NATO NATO’s Innovationsfond skal styrke Alliancens teknologiske forspring, og Vækstfonden skal forvalte de knapt 300 millioner kroner, der skal investeres i danske virksomheder.

28-06-2022

Health tech-startup har udviklet en teknologi, der potentielt kan opdage bl.a. Alzheimers tidligere end nogensinde før

GLX Analytix har udviklet en teknologi, der kombinerer kunstig intelligens med biologiske markører. Målet er at forbedre og tilpasse og individuel behandling i sundhedssektoren.Teknologien arbejder med tidlig diagnosticering af sygdom og overvågning af patienter med autoimmune, psykiatriske og neurodegenerative lidelser. Og ambitionen er at revolutionere behandling og monitorering af visse sygdomme i fremtiden.