Tilbagebetaling af moms og A-skat: Vækstfonden kan hjælpe

Præsentation

10. november, 2021

I samarbejde med pengeinstitutterne har Vækstfonden mulighed for at løse udfordringen med tilbagebetaling af moms og A-skat via en række låne- og kautionsprodukter. Foruden at understøtte likviditeten kan Vækstfondens produkter også styrke virksomhedernes soliditet, så de står bedre rustet til vækst i perioden efter Covid-19.

Danske virksomheder, der står overfor at skulle tilbagebetale udskudt moms og A-skat, har flere muligheder for at søge refinansiering via Vækstfonden. Med refinansieringsmuligheden kan fonden give en længere tilbagebetalingsfrist på 6-10 år. Samtidigt bidrager Vækstfondens lån, garantier og kautioner til at styrke likviditet i virksomhederne.

Det er særligt vigtigt, da øgede råvarepriser og globale forsyningsudfordringer kan skabe usikkerhed for mange danske virksomheder. Derfor giver en løsning fra Vækstfonden et mere solidt økonomisk fundament og større fleksibilitet i virksomhederne, så virksomheden kan gribe vækstmulighederne i markedet.

Jens Mølby, udlånsdirektør i Vækstfonden:
”Med Vækstfondens tilbud om refinansiering kan vi hjælpe virksomheder, som står i en økonomisk vanskelig situation, når moms og A-skat skal betales tilbage. Det giver større fleksibilitet i virksomhederne, som det seneste halvandet år har brugt af reserverne. Desuden oplever vi et behov for at polstre soliditeten i virksomhederne, så vækstpotentialet efter Covid-19 kan finansieres. Det håber vi, mange virksomheder vil benytte sig af, så de fortsat kan komme godt ud af krisen.”

Finansiel mulighed for pengeinstitutter
De nye muligheder i Vækstfonden er særligt relevante for pengeinstitutterne. Med en række refinansieringsprodukter kan fonden tage størstedelen af pengeinstitutternes risiko, og det giver dem endnu bedre muligheder for at yde kapital til væksten ude hos deres kunder.

”Vores kollegaer i pengeinstitutterne har et godt indblik i, hvordan det står til rundt omkring i danske virksomheder. Her ved vi, at mange får behov for den ekstra fleksibilitet, som en styrket likviditet giver. Det er også afgørende, hvis man som virksomhed skal kunne fortsætte med at udvikle sig og vækste. Derfor giver vores nye produkter en håndsrækning til pengeinstitutterne, der i sidste ende betyder mere ro på i virksomhederne,” siger Jens Mølby.

Er du erhvervsrådgiver, og ønsker du at gøre brug af Vækstfondens produkter til din kunde, kan du tage fat i Vækstfondens kunderådgivere på e-mail: kontakt@vf.dk eller mobil: +45 35 29 86 00, eller kontakte én af vore mange kundechefer på de lokale kontorer

Vil du have del i Vækstfondens refinansieringsprodukter?
Er du virksomhedsejer og har du behov for at styrke likviditeten i din virksomhed i samarbejde med dit pengeinstitut? Vækstfondens refinansieringsprodukter skal søges via dit eget pengeinstitut. Du er altid velkommen til at kontakte Vækstfonden, hvis du har spørgsmål til dine muligheder: E-mail: kontakt@vf.dk eller mobil: +45 35 29 86 00.

Vækstfonden har mulighed for at tilbyde fire produkter til refinansiering:

For potentielle kunder kontakt Vækstfondens kunderådgivere på:

E-mail: kontakt@vf.dk
Mobil: +45 35 29 86 00

Læs også

23-12-2021

Danske Cirqle vil gøre genbrugsemballage til normen

Iværksættervirksomheden Cirqle leverer genbrugsemballage på abonnement, og dét har potentiale til at reducere CO2-udledningen i bl.a. måltidskasse-branchen markant. Nu har virksomheden hentet den første investeringsrunde med både Vækstfonden og flere prominente investorer ombord. Med den friske kapital i ryggen vil Cirqle revolutionere vores måde at bruge emballage på.

Bro
22-12-2021

Unikt partnerskab baner vejen for danske iværksættere og vækstvirksomheder gennem et årti

Dansk Vækstkapital står som et stærkt et eksempel på, hvordan det offentlige og private i fællesskab kan investere i tidlige vækstvirksomheder. Et helt særligt partnerskab mellem det offentlige og private, som skaber både finansielt afkast og samfundsafkast, og som også har vakt stor international opmærksomhed. I mere end et årti har samarbejdet nu bidraget til at udvikle det danske marked for risikovillig kapital i samarbejde med private investorer.

Cyklister foran Christiansborg
22-12-2021

Forlængelse af Covid-19 garantier i 2022

Siden starten af marts 2020 har Vækstfonden ydet en række lån og garantier, der skal bidrage til at holde hånden under danske virksomheder igennem Coronakrisen. Produkterne stod til at udløbe pr. 31. december 2021, men der er nu indgået en aftale om forlængelse af garantierne. Vi forventer at få nye bekendtgørelser i medio januar.