CPH Village klar med flere bæredygtige studieboliger

CPH Village

12. oktober, 2021

Bæredygtighed til studievenlige priser er kernen for CPH Village og deres små studiebyer. Der er generelt stor mangel på studieboliger, og det vil CPH Village gøre op med. De har nu hentet ny kapital fra Vækstfonden, så flere af deres villages kan opsættes og endnu flere studerende kan flytte ind centralt i København.

CPH Village, Danmarks eneste bæredygtige boligselskab målrettet studerende, blev stiftet i 2014 og åbnede deres første studieby til 168 studerende på Refshaleøen i januar 2018. I efteråret 2020 åbnede CPH Village 2 på Vesterbro med plads til 184 studerende, og efter ny finansieringsrunde, med bl.a. Vækstfonden m borg, vil selskabet etablere endnu flere studiebyer centralt i København. Der er nemlig mangel på studieboliger. Hele 8.400 studerende manglede bolig i København ved studiestart i 2019 ifølge Dansk Byggeri. Og den lange venteliste til CPH Village’s boliger tegner samme billede. Her har i alt 9000 studerende skrevet sig op siden 2018.

”Urbanisering forårsager mangel på økonomisk overkommelige boliger. Med fleksible ejendomsløsninger, hvor bygninger kan skifte funktion og endda placering, kan vi gøre bedre brug af byens sparsomme jord og være med til at afbøde denne udfordring,” udtaler Michael Deichmann Plesner, medstifter af CPH Village.

Vækstfonden har skudt yderligere 46 mio. kr. i CPH Village, som skal anvendes til opførelse af to nye studiebyer (CPH Village 3 og 4), som omfatter 730 nye studieboliger. Første investering var tilbage i 2018 og Vækstfonden har siden fulgt op med mere lånekapital.

Jonas Kristiansen, Senior Director i Vækstfonden:
”I Vækstfonden vil vi være med til at udvikle fremtidens grønne virksomheder. Det er CPH Village et rigtig godt eksempel på. Ved at bygge mere bæredygtigt og samtidigt give studerende billige boligmuligheder, er CPH Village med til at sikre en grønnere fremtid for den danske hovedstad. Det er også grunden til, at vi har skudt kapital i projektet af flere omgange, både for at sikre at det i første omgang blev en realitet, men også at sikre vækst og etablering af flere studiebyer. Vi glæder os til at følge udviklingen fremover.”

CPH Village bygger fleksible ’modul’ studieboliger i træ. Ifølge livscyklusanalyser fra Statens Byggeforsknings Institut, LCA, mere end halveres CO2-udslippet ved den metode sammenlignet med traditionelle studieboliger. Idet CPH Village ovenikøbet udnytter pladsen mere effektivt, opnår virksomheden en CO2-reduktion per beboer på 70% sammenlignet med standardbyggeri. Virksomheden fokuserer ikke kun på klimaet. Boligerne skal samtidig være til at betale for de studerende, og sidst skal de også socialt være et eksempel til efterfølgelse.      

"Vores langsigtede mission er at skabe det bedste sted at bo for mennesker og planeten. Vi har et stort fokus på de studerendes velbefindende og deres sammenhold, og vi måler derfor løbende deres tilfredshed med boligforholdene. Samtidig tilbyder vi en række services, der skal være med til at minimere de studerendes aftryk på miljøet f.eks. delebiler, fællesspisning og møbeludlejning" fortæller Michael Deichmann Plesner.

23-12-2021

Danske Cirqle vil gøre genbrugsemballage til normen

Iværksættervirksomheden Cirqle leverer genbrugsemballage på abonnement, og dét har potentiale til at reducere CO2-udledningen i bl.a. måltidskasse-branchen markant. Nu har virksomheden hentet den første investeringsrunde med både Vækstfonden og flere prominente investorer ombord. Med den friske kapital i ryggen vil Cirqle revolutionere vores måde at bruge emballage på.

Bro
22-12-2021

Unikt partnerskab baner vejen for danske iværksættere og vækstvirksomheder gennem et årti

Dansk Vækstkapital står som et stærkt et eksempel på, hvordan det offentlige og private i fællesskab kan investere i tidlige vækstvirksomheder. Et helt særligt partnerskab mellem det offentlige og private, som skaber både finansielt afkast og samfundsafkast, og som også har vakt stor international opmærksomhed. I mere end et årti har samarbejdet nu bidraget til at udvikle det danske marked for risikovillig kapital i samarbejde med private investorer.

Cyklister foran Christiansborg
22-12-2021

Forlængelse af Covid-19 garantier i 2022

Siden starten af marts 2020 har Vækstfonden ydet en række lån og garantier, der skal bidrage til at holde hånden under danske virksomheder igennem Coronakrisen. Produkterne stod til at udløbe pr. 31. december 2021, men der er nu indgået en aftale om forlængelse af garantierne. Vi forventer at få nye bekendtgørelser i medio januar.