Ny analyse: Danske venturefonde investerer mere


04-09-2017 /
Årets benchmarkanalyse, hvor det danske venturemarked sammenlignes med resten af Europa, viser, at danske venturefonde fortsat er i front målt på investeringsaktivitet ift. BNP. Ligeledes ligger Danmark også på førstepladsen mht. mængden af early stage-investeringer. Men når det kommer til venturefondenes kapitalrejsning og danske virksomhedernes evne til at tiltrække venturekapital får Danmark henholdsvis 9. og 8. pladsen.

Læs årets benchmarkanalyse og se, hvordan markedet for ventureinvesteringer har udviklet sig de seneste år, og hvor Danmark ligger i forhold til vores europæiske naboer.

I benchmarkanalysen sammenligner vi det danske marked med 15 andre europæiske lande. Vi måler på seks indikatorer for venturekapital, som dækker markedets størrelse, aktivitetsniveau, fokus på virksomheder i tidlige udviklingsfaser og integrationen med udlandet. 

Lande med større og mere diversificerede venturemarkeder har alt andet lige bedre betingelser for værdiskabelse i nye innovative virksomheder. En lav andel af offentlige investeringer vurderes at være et udtryk for markedsmodenhed, idet det private marked i højere grad er selvbærende.

Læs analysen "Benchmark af venturemarkedet 2017"

Kontakt Vækstfonden

Ditte Rude Moncur

Ditte Rude Moncur
Sekretariats- og analysechef

T +45 35 29 86 81
M +45 61 30 79 11
drm@vf.dk