To nye profiler og ny Managing Partner til VF Venture


04-07-2017 /
Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, VF Venture, styrker holdet og har netop ansat to nye erfarne profiler i teamet, nemlig Jacob Bratting Pedersen og Erik Balck Sørensen. Ved samme lejlighed har Tonni Bülow-Nielsen, der netop har fejret ti års jubilæum i Vækstfonden, sat sig i chefstolen for afdelingen.
Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, VF Venture, har fået en ny mand i front, og teamet er blevet udvidet med to nye it-profiler. Den interne rokade og nyansættelserne komme i kølvandet på, at tidligere Managing Partner Ulrik Jørring sammen med partner Jakob Fuhr Hansen har valgt at forlade VF Venture for i stedet at dedikere deres kræfter til etableringen af en ny fond, Nordic Alpha Capital.

I front for VF Venture sidder fremadrettet Tonni Bülow-Nielsen, der er et kendt ansigt i Vækstfonden med ti års erfaring som del af teamet i Vækstfonden. Her har Tonni Bülow-Nielsen været investeringsansvarlig med særligt fokus på medtech og life science, hvor han bl.a. har stået bag investeringer i virksomheder som Reapplix, EvoSep og FBC Device. 

”Jeg er meget glad for, at Tonni Bülow-Nielsen har sagt ja til at stå i spidsen for VF Venture. Han er en af Danmarks mest erfarne ventureinvestorer og har gennem mange år været med til at opbygge teamets stærke portefølje af virksomheder,” siger Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden.

To nye profiler til teamet
Ved samme lejlighed bliver teamet styrket med to erfarne profiler inden for teknologisegmentet. 

Jacob Bratting Pedersen er en betydelig kapacitet på det danske venturemarked og kommer til VF Venture fra en stilling som partner i venturefonden Northcap, hvor han har foretaget investeringer i teknologidrevne virksomheder og aktivt assisteret dem i skalering af salg og internationalisering. Derudover har Jacob Bratting Pedersen selv været med i stiftelsen af to it-selskaber, ligesom han i 1990’erne i tre år arbejdede med venturekapital i Israel.

Også det andet nye ansigt i VF Venture er kendt fra den danske it-scene, nemlig it-iværksætter Erik Balck Sørensen, der igennem en årrække har været del af etableringen og ledelsen af it-succeser som DownTown, Bloggersdelight.dk og senest Billetto. 

Tilsammen skal de to profiler fremadrettet spille en betydelig rolle i VF Ventures investeringer inden for teknologi, software og it. 

”Vi udvider teamet med to særdeles stærke profiler, der inden for it- og teknologisegmentet kan tilføre både investerings-, ledelses- og iværksættererfaringer. Erik Balck Sørensen og Jacob Bratting Pedersen bidrager med deres kompetencer og erfaringer til et allerede stærkt hold af investeringsansvarlige. Jeg ser frem til sammen med teamet at fortsætte den positive udvikling i VF Venture,” siger Tonni Bülow-Nielsen.

For yderligere information, kontakt:
• Tonni Bülow-Nielsen, Managing Partner i VF Venture / 40 81 22 33 / tbn@vf.dk
• Peter Bruun, kommunikationschef i Vækstfonden / 40 81 35 46 / pbr@vf.dk


FAKTA

Tonni Bülow-Nielsen (f. 1958)
Tonni Bülow-Nielsen kunne den 1. juni 2017 fejre 10 års jubilæum i Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, VF Venture, hvor han de seneste år som partner har været investeringsansvarlig med særligt fokus på medtech og life science. Inden da var Tonni Bülow-Nielsen bl.a. i en årrække udstationeret i USA som Vice President og President i ELA Medical, hvorefter han stiftede virksomheden DanMed, der forhandlede teknologier og apparater til behandling af hjerte-kar-sygdomme. Tonni Bülow-Nielsen har desuden været Director for global marketing i medicinalselskabet St. Jude Medical, ligesom han igennem mere end 10 år har besiddet bestyrelsesposter i en lang række virksomheder.

Tonni Bülow-Nielsen er fremadrettet Managing Partner i VF Venture, Vækstfonden. 

Kort om Jacob Bratting Pedersen (f. 1970)
Jacob Bratting Pedersen har i en årrække været partner og inden da Investment Director i venturefonden Northcap, der særligt specialiserer sig i investeringer i teknologidrevne vækstvirksomheder med betydeligt skaleringspotentiale. Derudover har han været Chief Operating Officer i sikkerhedssoftwarevirksomheden Secunia, der blev succesfulgt solgt til Flexera Software, og Investment Manager i Invest in Denmark under Udenrigsministeriet, hvor han fremmede amerikanske it-selskabers investeringer i Danmark. Jacob Bratting Pedersen har bestridt en række bestyrelsesposter i danske vækst- og iværksættervirksomheder, herunder Linkfire, ViaBill, Comparo og Colego.dk.

Jacob Bratting Pedersen er fremadrettet partner i VF Venture, Vækstfonden.

Kort om Erik Balck Sørensen (f. 1973)
Erik Balck Sørensen har mange års erfaring fra såvel etablering som ledelse af online- og softwarevirksomheder. Frem til skiftet til Vækstfonden har han været Chief Operating Officer i den succesfulde vækstvirksomhed Billetto, der udbyder en onlineplatform til salg og administration af billetter til events. Inden da var Erik Balck Sørensen bl.a. medstifter af bloguniverset Bloggersdelight.dk og medstifter og CEO for tilbudsplatformen DownTown. Erik Balck Sørensen har derudover bidraget som bestyrelsesmedlem i iværksættervirksomheder som DeskWolf, Iconfinder, Billetto, TakeOffer og Rushfiles.

Erik Balck Sørensen vil fremover være Investment Director i VF Venture, Vækstfonden.

Om VF Venture

VF Venture er Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, som på markedsvilkår investerer i form af egenkapital i danske virksomheder med track record og i unge, innovative danske virksomheder med ambitioner om at vokse ud over landets grænser. Teamet investerer årligt i fem-ti virksomheder, og den aktive portefølje omfatter pt. over 30 selskaber.
Læs mere om VF Venture 


Tonni Bülow-Nielsen

Tonni Bülow-Nielsen
Managing partner

T +45 35 29 86 74
M +45 40 81 22 33
tbn@vf.dk

Se portefølje