Fiberline

Medvind på verdens­markedet

Fiberline

21. marts, 2014

Fiberline, der producerer kompositmaterialer, har med et Ansvarligt lån styrket sin soliditet. Dermed er virksomheden nu rustet til for alvor at skrue op for væksten på eksportmarkederne.

Lidt uden for Middelfart ligger en af Danmarks største produktionshaller på 22.000 m2. Her har virksomheden Fiberline produceret kompositmaterialer siden 2006, hvor de oprindelige lokaler i Kolding blev for trange. Året efter besluttede ledelse og bestyrelse at gøre virksomheden mindre afhængig af vindmølleindustrien og i stedet fokusere ligeligt på tre forretningsområder: Strukturelle profiler til fx brokonstruktioner, profiler til vindues- og facadebranchen samt komponenter til vindmøller. Og den strategi har vist sig at virke.

Vi havde et behov for at styrke virksomhedens soliditet. Og da vi samtidig gik ind i en vækstfase, opstod der et behov for også at Vi havde et behov for at styrke virksomhedens soliditet. Og da vi samtidig gik ind i en vækstfase, opstod der et behov for også at polstre likviditeten yderligerepolstre likviditeten yderligere"

- Peter Thorning, adm. direktør i Fiberline

Udfordring

I 2013 stod Fiberline over for yderligere vækst, blandt andet hjulpet på vej af de skærpede energikrav til vindues- og facadeindustrien samt en stigende optimisme i byggebranchen. Virksomheden forventer derfor en markant omsætningsstigning, og en stor del af væksten kommer til at foregå på eksportmarkederne, som allerede i dag tegner sig for 90 pct. af virksomhedens omsætning. Men for at gennemføre den ambitiøse vækstplan var der brug for at styrke soliditeten i virksomheden. Som alternativ til at få egenkapital ind, fik Fiberline i stedet et Ansvarligt lån.

”Vi havde et behov for at styrke virksomhedens soliditet. Og da vi samtidig gik ind i en vækstfase, opstod der et behov for også at polstre likviditeten yderligere. Det behov kunne vi dække ved at få et Ansvarligt lån fra Vækstfonden,” siger Peter Thorning, adm. direktør i Fiberline.

Andre cases

KM Rustfri
KM Rustfri

Innovativ ventilregulator sikrer større fødevaresikkerhed og mindre spild

Med et stort potentiale for vækst i kerneforretningen fik KM Rustfri i Skive behov for kapital til bl.a. at ansætte flere medarbejdere og investere i nyt produktionsudstyr..

Outletbutik
Family Dress ApS

Ny garantiordning: Nordjyske Family Dress får statsgaranteret lån til at komme gennem coronakrisen

Det er ualmindeligt svære tider for mange virksomheder for øjeblikket. Efter COVID-19 ramte Danmark, har omsætningen hos mange virksomheder været faldende. Det er også tilfældet for tøjbutikken Family Dress ApS. Derfor har det været vigtigt for butikken at holde sammen og stadig betale leverandører og medarbejdere. Med en garanti fra Vækstfondens nye tiltag til COVID-19-ramte virksomheder har Family Dress fået mere ro på hverdagen.

EMS
EMS

Serviceløsninger fra Esbjerg bliver efterspurgt i hele verden

Nok er Esbjerg ikke verdens navle, men virksomheden EMS (Esbjerg Maritime Service) og Global Gravity, har om nogen sat byen på verdenskortet – i hvert fald inden for olie og gas industrien...