Analyser og indsigt

I Vækstfonden arbejder vi på at skabe indsigt gennem data og analyser – gerne i partnerskab med andre. Vi følger udviklingen i kapitalmarkedet for danske iværksættere og vækstvirksomheder, vi analyserer forskellige segmenter og brancher, og vi deler løbende vores viden for at bidrage til opbyggelsen af et stærkt økosystem.

Seneste analyser

Startup
16-09-2021

Fra Startup til Scaleup 2021

Velkommen til den fjerde udgave af ”Fra startup tilscale up - en status på kapitalmarkedet for danske iværksættere og vækstvirksomheder”. I rapporten dykker vi ned i de tendenser og finansieringstilbud, som har præget det finansielle økosystem i Danmark det seneste halvandet år (2020 og første halvår af 2021).

20-08-2021

Analyse af værdisætning af danske ICT-selskaber 2010-2020

Trods usikkerheder forbundet med Covid-19 viste både det danske og globale venturemarked sig at være robust, og i 2020 så vi det højeste antal førstegangsinvesteringer nogensinde i Danmark.

Team
12-07-2021

Ventureinvesteringer i danske startups fastholder momentum i Q2

Det danske venturemarked fastholder momentum i andet kvartal af 2021, hvor der igen er sat en ny kvartalsrekord for ventureinvesteringer i danske startups.

Ung gruppe af kolleger
13-07-2021

Det danske crowfundingmarked anno 2020

Vækstfonden og Dansk Crowdfunding Forening har i samarbejde fulgt op på aktiviteten på det danske crowdfunding marked i 2020. Der skal i den forbindelse lyde en stor tak til alle de platforme, der har bidraget med data og input til analysen.

Traktor
27-05-2021

God start på 2021 for ventureinvesteringer i danske startups

Danske virksomheder kommer godt fra start i 2021. Der er foretaget 19 investeringer i første kvartal, og tilsammen har virksomhederne hentet 2,5 mia. kr. i venturekapital. Det viser, at markedet igen er tilbage på normalen efter et år med store usikkerheder som følge af Coronakrisen. Især virksomheder inden for agrifood-segmentet har medvind, viser nye tal fra bl.a. Vækstfonden.

Vidensbank

Oversigt over alle analyser

Dyk ned i vores arkiv af analyser, der ser på udviklingen på kapitalmarkedet, specifikke branchetendenser og effekten af Vækstfondens finansiering.

Nyheder og blogindlæg

Gå til nyhedsoverblik, hvor vi løbende deler nyheder og blogindlæg fra vores egen verden, ligesom vi videreformidler de gode historier fra porteføljen.

Liste over venturetransaktioner

Få et opdateret overblik over offentliggjorte ventureinvesteringer i danske selskaber. Data stammer fra Pitchbook og Crunchbase samt diverse danske erhvervsmedier.

Har du spørgsmål? Kontakt os gerne

Phone - telefon

Mandag til torsdag 08.30-16.30, fredag 09.00-16.00

Kontakt os via