Analyser og indsigt

I Vækstfonden arbejder vi på at skabe indsigt gennem data og analyser – gerne i partnerskab med andre. Vi følger udviklingen i kapitalmarkedet for danske iværksættere og vækstvirksomheder, vi analyserer forskellige segmenter og brancher, og vi deler løbende vores viden for at bidrage til opbyggelsen af et stærkt økosystem.

Seneste analyser

09-11-2022

Status på venturemarkedet: Stabil investeringsaktivitet

Investeringsaktiviteten i 2022 ligger nogenlunde stabilt med omkring 2 milliarder kroner investeret i kvartalet.

14-09-2022

Fra Startup til Scaleup 2022

Velkommen til den femte udgave af ”Fra startup til scaleup – en status på kapitalmarkedet for danske iværksættere og vækstvirksomheder”. I rapporten dykker vi ned i de tendenser og finansieringstilbud, som har præget det finansielle økosystem i Danmark det seneste halvandet år (2021 og første halvår af 2022).

Statistik på computerskærm
03-08-2022

Venturemarkedet: Investeringsaktiviteten holder trit med første kvartal, men ligger fortsat under niveauet i 2021

Til trods for den generelle opbremsning i investeringsaktiviteten er der fortsat virksomheder der er lykkedes med at rejse store beløb.

Årsregnskab
26-07-2022

Crowdfundingmarkedet holder momentum i 2021, mens væksten udebliver

Årets statusopgørelse på crowdfundingmarkedet viser et lille fald i aktiviteten som er drevet af mindre aktivitetsfald inden for egenkapital-, låne-, reward- og real estate crowdfunding.

18-05-2022

Mindre opbremsning i investeringsaktiviteten i Q1

Første kvartal af 2022 har budt på en mindre opbremsning i investeringsaktiviteten på det danske venturemarked. I årets første kvartal blev der investeret knap 2 mia. kr. fordelt på 26 investeringer, hvilket er lavere end de forrige fire kvartaler i 2021. Opbremsningen er imidlertid ikke større end, at aktiviteten i Q1 fortsat er på et højere niveau end i årene op til 2021.

Vidensbank

Oversigt over alle analyser

Dyk ned i vores arkiv af analyser, der ser på udviklingen på kapitalmarkedet, specifikke branchetendenser og effekten af Vækstfondens finansiering.

Nyheder og blogindlæg

Gå til nyhedsoverblik, hvor vi løbende deler nyheder og blogindlæg fra vores egen verden, ligesom vi videreformidler de gode historier fra porteføljen.

Liste over venturetransaktioner

Få et opdateret overblik over offentliggjorte ventureinvesteringer i danske selskaber. Data stammer fra Pitchbook og Crunchbase samt diverse danske erhvervsmedier.

Har du spørgsmål? Kontakt os gerne

Kvinde der holder en iPhone

Mandag til torsdag 08.30-16.00, fredag 09.00-16.00

Kontakt os via