Danske Bank og et Vækstlån hjalp Plast Team på vej


Opbevaringsbokse, madkasser, vasketøjskurve, bestik, rengøringsspande, værktøjskasser, babybadekar, indkøbskurve, sneskovle. Listen over produkter fra Plast Team er lang. Fællesnævneren for dem alle er, at de er produceret i plast – og at der er efterspørgsel på dem.

Så trods et salg på over 45 mio. plastikprodukter om året til både Danmark, Europa og USA er Plast Team endnu ikke færdig med at vokse.

Der var derfor brug for yderligere finansiering til at realisere vækstpotentialet i virksomheden, der primært sælger sine produkter via store detailkæder i mere end 30 lande. Et Vækstlån fra Vækstfonden som del af en samlet finansieringsløsning har nu givet Plast Team mulighed for at fylde ordrebøgerne samt øge omsætning og medarbejderantal. 

”Vi har oplevet stor fremgang i salget af vores produkter, og vores ordrebog for 2013 vokser fortsat. Vækst af den størrelse medfører store kapitalbindinger både til produktion, varelager og udestående fordringer, og derfor passede et Vækstlån perfekt ind i vores planer,” siger Henrik Juhl Hansen, CEO, og Jacob Andersen, bestyrelsesformand og hovedaktionær, samstemmende.

Vækst gennem eksport

Plast Teams Vækstlån indgår i en samlet finansieringsløsning, hvor Danske Bank samtidig forhøjer selskabets driftskredit. De nye lån fra Vækstfonden er en god måde at styrke virksomhedernes finansiering på, fortæller Lars Mørch, bankdirektør med ansvar for erhvervskunderne i Danske Bank. 

”Der er en del virksomheder, som har potentiale til at vokse gennem eksport. I opstartsfasen kræver det typisk ekstra penge, der bliver bundet i bl.a. lagre, inden det bliver omsat i øget salg og flere indtægter. Muligheden for Vækstlån gør, at vi kan strække os længere end ellers, og vi er glade for, at vi sammen med Vækstfonden kan hjælpe virksomheder som Plast Team til at udnytte deres potentiale og skabe vækst,” siger Lars Mørch.

Plast Team forventer, at den nye finansiering medvirker til at skabe ny omsætning for et tocifret millionbeløb alene i 2013 samt behov for nye medarbejdere.

Om Plast Team

Stiftet: 1986
Medarbejdere: Ca. 100
Produkt: Dagligdags plastikprodukter inden for bl.a. opbevaring, køkkenartikler og rengøring.
Løsning: Vækstlån
  Plast Team hjemmeside

Kontakt Vækstfonden

København

Steen Asgreen

Steen M. Asgreen
Erhvervskundechef

T +45 35 29 86 66
M +45 50 60 93 95
sma@vf.dk