Bestyrelse


Vækstfonden ledes af en professionel bestyrelse. Bestyrelsesmedlemmer udnævnes af erhvervsministeren. Hvert bestyrelsesmedlem kan udnævnes for to perioder på hver op til tre år.

Bestyrelsen sammensættes således, at der er repræsenteret en bred erhvervsmæssig indsigt inden for ledelse, afsætning, finansiering og ventureinvestering, arbejdsmarkedsforhold, teknologi samt indsigt i de særlige forhold, der knytter sig til små og mellemstore virksomheder. Der holdes årligt mindst seks bestyrelsesmøder, heraf mindst et bestyrelsesmøde i hvert kvartal.

Bestyrelse

  • Carsten Koch, formand, har senest været adm. direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond, hvor han fratrådte i 2011. Tidligere har han bl.a. været adm. direktør i Danske Invest og såvel skatte- som sundhedsminister i årene fra 1994 til 2000. Aktuelt er han desuden formand for bestyrelserne i Udviklingsselskabet By & Havn, Københavns Havns Pensionskasse, Professionshøjskolen UCC, FredericiaC Arealudviklingsselskab og Forca samt formand for Beskæftigelsesrådet. Carsten Koch tiltrådte som formand for Vækstfondens bestyrelse 1. februar 2012 og blev genudpeget pr. 1 februar 2015.

  • Anders Thoustrup, bestyrelsesformand for Randers Investeringsselskab. Han har senest være bestyrelsesmedlem i Sydbank (2000-2015), heraf de sidste 4 år som formand for bestyrelsen, hvor han samtidig var formand for to af bestyrelsesudvalgene samt medlem af såvel revisions- som risikoudvalg. Han har endvidere været med til at grundlægge elektronikvirksomheden Thoustrup & Overgaard og er i dag medejer af og aktivt bestyrelsesformand for maskinfabrikken Fornax lige såvel som han besidder bestyrelsesposter i en række erhvervsvirksomheder; produktions- såvel som servicevirksomheder. Anders Thoustrup tiltrådte som bestyrelsesmedlem i Vækstfondens bestyrelse 1. februar 2012 og blev genudpeget pr. 1. februar 2015. 

  • Kirsten Drejer, medstifter og adm. direktør i biotekvirksomheden Symphogen. Hun er desuden medlem af Det Farmaceutiske Fakultets advisory board, CBS Entrepreneurship Platform advisory board og Akademiet for de Tekniske Videnskaber.Tidligere har Kirsten Drejer været bestyrelsesmedlem i Danisco, Bioneer og Højteknologifonden. Kirsten Drejer tiltrådte som bestyrelsesmedlem i Vækstfondens bestyrelse 1. februar 2012 og blev genudpeget pr. 1 februar 2015. 

  • Lars Holst, næstformand i Vestjysk Banks bestyrelse og bestyrelsesmedlem i GrønlandsBANKEN. Han har senest været ansat i Nykredit (1987-2014), hvor han siden 1995 har fungeret som kreditchef. Han har samtidig været medlem af direktionen i ejendomsselskabet Kalvebod som er ejet af Nykredit. Han har endvidere arbejdet i Dansk Erhvervsfinansiering A/S og Andelsbanken A/S. Lars Holst har været medlem af bestyrelserne for bl.a. Totalkredit og Max Bank i regi af Finansiel Stabilitet samt været bestyrelsesformand i en række ejendomsselskaber siden 2008. Lars Holst tiltrådte som bestyrelsesmedlem i Vækstfondens bestyrelse 1. februar 2015.

  • Ilse Jacobsen, iværksætter og modedesigner i eget navn. Grundlagde i 1993 ILSE JACOBSEN HORNBÆK med egen skokollektion og lancerede i 2000 sine ikoniske gummistøvler. Siden hen er kollektionerne blevet udvidet med regntøj, tøj og accessories. I dag omfatter livstilsvirksomheden 24 konceptbutikker i 5 lande samt eksport til 25 lande. Livsstilsvirksomheden er siden hen udvidet med etableringen af en række blomsterbutikker, eget luksusspa og restaurant KURBADET by ILSE JACOBSEN samt en spa- og beautyserie, ILSE by ILSE JACOBSEN. Ilse er endvidere investor og mentor i DR’s programserie ”Løvens hule”. Ilse Jacobsen tiltrådte som bestyrelsesmedlem i Vækstfondens bestyrelse den 15. maj 2016.

Kontakt Vækstfonden

Christian Motzfeldt

Christian Motzfeldt
Direktør

T +45 35 29 86 70
M +45 40 80 48 60
cm@vf.dk